Δύσκολη νύχτα και απόφαση Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες πιθανότατα στις 30 Ιουνίου

Δύσκολη νύχτα και απόφαση Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες πιθανότατα στις 30 Ιουνίου

Δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και τον πρωθυπουργό μετά την ευρεία ήττα στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε χθες το βράδυ την πόρτα της Κουμουνδούρου για δεύτερη φορά οι πληροφορίες τον ήθελαν να προσέρχεται αποφασισμένος να ανακοινώσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Απόφαση όμως που συνάντησε την αντίδραση σημαντικής μερίδας στελεχών της Κυβέρνησης.

Τελικά λίγο πριν τις 12:00 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας επί λέξει: «δεν πρόκειται να αποδράσω, είμαι εδώ, θα δώσουμε μαζί τη μάχη, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Απόφαση που σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες «ήταν έντιμη», ειδικά από τη στιγμή που το 2014 ο ίδιος είχε ζητήσει από τον τότε ΠτΔ Κάρολο Παπούλια, την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 3,7% χωρίς βέβαια ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να το κάνει πράξη.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η επικρατέστερη ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές είναι η Κυριακή 30 Ιουνίου, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πρέπει να περάσουν 24 ημέρες για τη διενέργεια των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι στην Κυβέρνηση από σήμερα θα επιχειρήσουν μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος προκειμένου να θέσουν και τα διλήμματα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter