Δύσκολο «τρίποντο» για τον πρωτοπόρο Αρη, 1-0 τον Απόλλωνα

Δύσκολο «τρίποντο» για τον πρωτοπόρο Αρη, 1-0 τον Απόλλωνα

Ο Άρης νίκησε δύσκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 στο ουδέτερο γήπεδο των Ιωαννίνων και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και βάσει της απόδοσης που είχε μπορούσε να αποσπάσει την ισοπαλία. Για τους νικητές μεγάλος πρωταγωνιστής και σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Πορτογάλος επιθετικός Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε «καθάρισε» με την υπόθεση… νίκη.

Στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά στην μοναδική καλή τους φάση πέτυχαν το γκολ – «τρίποντο». Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 35’. Ο Μπερτόγλιο άνοιξε για τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έκανε ανενόχλητος το πλασέ στην αριστερή γωνία του Κότσαρη, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα (1-0).

Στις καθυστερήσεις ο Απόλλων είχε μοναδική ευκαιρία να φτάσει στην ισοφαρίση. Ο Μαρκ Φερνάντεθ έβγαλε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Χουχούμη, ο οποίος είχε ένα κακό τελείωμα.

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αν εξαιρέσουμε το πρώτο 25λεπτό, που δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την κίνηση του Άρη, που ήταν πολύ καλός επιθετικά. Μετά ισορροπήσαμε και κάναμε ένα δεύτερο ημίχρονο, καλό, όλο δικό μας. Πετύχαμε γκολ που ακυρώθηκε, αλλά μακάρι να συνεχίσουν έτσι τα παιδιά και στα υπόλοιπα παιχνίδια», δήλωσε ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» Γιώργος Παράσχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, αν και ήταν πίσω στο σκορ, εξακολούθησαν να παίζουν σφιχτά, με στόχο να σκοράρουν σε μία αντεπίθεση. Αυτό έγινε στο 70’, όμως στο ξεκίνημα της φάσης ο Μουνιέ ήταν οφσάιντ και έτσι δεν μέτρησε το γκολ του Σλίβκα.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο τελευταίο κομμάτι χάσαμε την ισορροπία μας κυρίως στο κέντρο και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μας πιέσει», δήλωσε ο τεχνικός του Αρη Ακης Μάντζιος, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν μου άρεσε ότι η ομάδα είχε άγχος, δεν ξέρω αν ο λόγος είναι η πρώτη θέση αλλά κάναμε πολλά εύκολα λάθη. Πρέπει να μεγαλώσουμε το καλό μας διάστημα στο παιχνίδι, έχουμε παίκτες που μπορούν να το υποστηρίξουν αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι μια καινούργια ομάδα με νέο προπονητή . Χρειάζεται χρόνος για να μπουν και τα νέα παιδιά, πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά».

O διαιτητής Δ. Καραντώνης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σάκιτς, Τζέγκο, Δεληζήσης, (Άρης), Σλίβκα, Βιτλής, Μπαξεβανίδης (Απόλλων Σμύρνης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Τζέγκο (57’ Λούκας Σάσα), Ματίγια (93’ Μάνος), Μπερτόγλιο (93’ Μπαγκαλιάνης), Ματέο Γκαρσία (75’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Κάτσε), Λόπεθ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62’ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Βιτλής (90’ Ιωαννίδης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (45’ Τσαλμπούρης), Σλίβκα, Μπεντινέλι (90’ Κόλ), Μαρκ Φερνάντεθ (62’ Μουνιέ), Τσιλούλης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter