Δυσωδία: Ακλόνητοι οι συνομιλητές της Greek Mafia αστυνομικοί, σιωπηλός ο Θεοδωρικάκος

Δυσωδία: Ακλόνητοι οι συνομιλητές της Greek Mafia αστυνομικοί, σιωπηλός ο Θεοδωρικάκος

Νέα στοιχεία που αναδύουν έντονη δυσωδία για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας, προκύπτουν από δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου σήμερα στα Νέα. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις αποκαλύψεις του Documento της περασμένης Κυριακής για τις σχέσεις της Greek Mafia με την αστυνομία, οι συνομιλητές των εμφανιζόμενων ως εμπλεκόμενων στη μαφία, παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ η περιβόητη κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην πραγματικότητα εκείνους που τους ερευνούν.

Αναλυτικότερα, όπως γράφει ο πεπειραμένος αστυνομικός συντάκτης των Νέων, ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν έχουν μετακινηθεί από τη θέση παρότι εμφανίζεται να συνομιλεί με μέλη της Greek Mafia είναι και διοικητής της υπηρεσίας που εμφανίζεται να συνομιλεί με έμπορο καυσίμων με στόχο την άσκηση επιρροής στις κρίσεις της Αστυνομίας και τοποθέτησης ημέτερων αστυνομικών σε κρίσιμα πόστα. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αλλά και συνεργάτες του εμφανίζονται να παραμένουν κανονικά στη θέση τους. Αντιθέτως έχουν μετακινηθεί αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων που διερευνούσαν τις διασυνδέσεις αστυνομικών με κοινούς ποινικούς. Δηλαδή, όπως επισημαίνει και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η κάθαρση αντί να ξεκινήσει από τους εμπλεκόμενους στις δυσώδεις υποθέσεις, ξεκινάει από εκείνους που τους ερευνούσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων όμως, δεν είναι απλώς ότι κάποιοι από τους φερόμενους ως επίορκους αστυνομικούς παραμένουν σκανδαλωδώς στη θέση τους. Αυτό διότι όπως φαίνεται υπήρξε και απόπειρα τοποθέτησης και μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις μέρους των επίμαχων συνομιλιών αστυνομικών με μέλη της μαφίας, δύο αστυνομικών που συμπεριλαμβάνονται στην επίμαχη δικογραφία, σε τμήμα στο κέντρο της Αθήνας και στην οικονομική αστυνομία. Φαίνεται μάλιστα ότι ένας από αυτούς τους αστυνομικούς, ήρθε σε επαφή με διοικητή υπηρεσίας στην οποία ήθελε να μετακινηθεί και του αποκάλυψε ότι τον βοηθάει συνεργάτης πολιτικού. Αποκαλύπτεται επιπλέον ότι ο ίδιος αστυνομικός επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων, ακόμη και μετά την αποκάλυψη των διαλόγων με μέλη της Greek Mafia.

Ερωτήματα προς τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης

Στο εν λόγω σοβαρό ζήτημα αναφέρεται με δήλωσή του και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρώην υπουργός σημειώνει στη δήλωσή του ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, «είχε το θράσος να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για κατεστημένα». Ο κ. Σπίρτζης δεν παραλείπει να σχολιάσει και δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου σύμφωνα με την οποία θα πατάξει όλα τα κυκλώματα. «Αλήθεια, πώς θα πατάξει τα κυκλώματα όταν δεν έχει την τόλμη να πει ποιοι συνεργάτες του και ποιο μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του Πολίτη συνομιλούσαν με τη Greek Mafia, ποιοι διευκόλυναν το κύκλωμα των βενζινάδικων και κανόνιζαν τις τοποθετήσεις Αστυνομικών των κυκλωμάτων της Greek Mafia, σε κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ;» διερωτάται ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα ήταν αναμενόμενη εξέλιξη οι απομακρύνσεις συνεργατών του υπουργού ή μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και όσων φέρονται να συνομιλούσαν με τη Greek Mafia ή η παραίτηση του κυρίου Θεοδωρικάκου, εάν συναισθανόταν την πολιτική ευθύνη ότι επί ημερών του οι νονοί της νύχτας τοποθετούν σε κρίσιμες διευθύνσεις της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, αστυνομικούς της αρεσκείας τους. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως δεν ισχύουν αυτές οι αγριότητες…» σημειώνει περαιτέρω ο κ. Σπίρτζης και συμπληρώνει: «θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και μόνο. Αποκαλύψεις που έφεραν στο φως το ΒΗΜΑ, το Documento, η Καθημερινή και η Εφημερίδα των Συντακτών. Τα ψέματα του κ. Θεοδωρικάκου ότι δήθεν έστειλε αμέσως στη δικαιοσύνη τα ευρήματα και όχι μετά τις αποκαλύψεις του τύπου αποδεικνύονται αφού οι έρευνες αυτές έγιναν από διευθύνσεις της ΕΛΑΣ, νωρίτερα, σε γνώση της φυσικής ηγεσίας και προφανώς και της πολιτικής».

Καταλήγοντας ο κ. Σπίρτζης αναρωτιέται: «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ; Ο διευθυντής ή συνεργάτης σας ή επικεφαλής της ασφάλειας σας είναι συνομιλητές των μαφιόζων όπως αποκάλυψαν το Documento και Το ΒΗΜΑ; Υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνετε για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;»

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης κατά Θεοδωρικάκου για Greek Mafia: 12η ημέρα αφωνίας – Αλήθεια, πόσα ψέματα το λεπτό, μπορείτε να πείτε;

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τις σχέσεις Greek Mafia και ανώτατων στελεχών της ΕΛΑΣ

Mαφιόζοι διοικούν την αστυνομία

Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter