Δυστύχημα στα λατομεία Καβάλας- Ακόμα ένα θύμα στην «μαύρη λίστα» επί Μητσοτάκη

Δυστύχημα στα λατομεία Καβάλας- Ακόμα ένα θύμα στην «μαύρη λίστα» επί Μητσοτάκη

Για μαύρη λίστα εργατικών δυστυχημάτων κάνει λόγο ανακοίνωση της ΓΣΕΕ η οποία συντάχθηκε με αφορμή τον άδικο θάνατο ενός εργάτη του λατομείου στο Μακρυχώρι της Καβάλας.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ κάθε βδομάδα σημειώνεται και νέο δυστύχημα γεγονός που αντανακλά στην θεσμική αδιαφορία γύρω από τις συνθήκες εργασίας των εργατών.

Το αντεργατικό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να επικεντρώνεται σε έννοιες όπως παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα και εργασιακή ευελιξία ωστόσο φαίνεται να αδιαφορεί για έννοιες όπως: ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον.

Ο θάνατος του εργάτη στα λατομεία Καβάλας είναι ένα  από τα δεκάδες παρόμοια περιστατικά του τελευταίου διαστήματος και αποδεικνύει πως η ανθρώπινη ζωή αξιολογείται πιο κάτω από την παραγωγή υπερκερδών.

«Έχουμε κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Έχουμε απαιτήσει να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας μας. Οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που πρέπει να διευκρινίσουν άμεσα τα αίτια θανάτου του συναδέλφου και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Η απόδοση ευθυνών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων είναι το κλειδί για να μπει οριστικό τέλος στο τραγικό γεγονός να χάνονται συνάδελφοι εν ώρα δουλειάς», αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της υπονοώντας πως οι ευθύνες είναι θεσμικές και διοικητικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει στο σημείο να μην κυλάει εβδομάδα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα.

Στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων, προστέθηκε δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος. Εργάτης λατομείου στο Μακρυχώρι του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, όταν από αδιευκρίνιστο λόγο έπεσε από μεγάλο ύψος.

Έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Έχουμε απαιτήσει να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας μας.

Οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που πρέπει να διευκρινίσουν άμεσα τα αίτια θανάτου του συναδέλφου και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει .

Η απόδοση ευθυνών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων είναι το κλειδί για να μπει οριστικό τέλος στο τραγικό γεγονός να χάνονται συνάδελφοι εν ώρα δουλειάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter