Δυτική Αττική: Αναμένονται νέες καταιγίδες – Στους 6 οι αγνοούμενοι

Δυτική Αττική: Αναμένονται νέες καταιγίδες  – Στους 6 οι αγνοούμενοι

Στους 6 ανέρχονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ενώ νέες καταιγίδες αναμένονται για απόψε. Στα 4 άτομα που αναζητούνταν προστέθηκαν ένας κυνηγός και ένας ακόμα άνδρας από την περιοχή Καντίνες στη Μάνδρα.

Και για τους δύο η αστυνομία ενημερώθηκε 48 ώρες μετά την καταστροφική νεροποντή από συγγενείς των αγνοουμένων.

Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 16 άτομα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν μείνει άστεγοι. Μεγάλες είναι οι ζημιές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ πολλά ΙΧ και επαγγελματικά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που ισοπέδωσε τη Μάνδρα.

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών 

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία στη δυτική Αττική, μόλις ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή της κατάστασης και αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε κρουαζιερόπλοιο η φιλοξενία των κατοίκων που επλήγησαν

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται, ήδη, ελλιμενισμένο το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Optimum Shipmanagement Services, που έχει διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Πρόκειται για το πλοίο «Celestyal Nefeli» και όχι τελικά το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αλλά η αλλαγή έγινε καθαρά για τεχνικούς, κυρίως, λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Το πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας τέθηκε στη διάθεση των αστέγων, μετά από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στο κρουαζιερόπλοιο θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους δημοτικές Αρχές, που θα συντάξουν καταλόγους και θα τους παραδώσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο «Celestyal Nefeli».

Δήμος Μάνδρας: Προσοχή με το πόσιμο νερό

Την προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν
διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα του εφιστά ο δήμος
Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν νωρίτερα (γύρω στις 10 το πρωί) τα προβλήματα
στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής
Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Σε αυξημένη εγρήγορση το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική, παραμένει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα «απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη «για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, των ασθενών, καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «εξέχοντα ρόλο στην πρόληψη έχει η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, τα μέτρα υγιεινής και προσωπικής προστασίας κατά τις διαδικασίες καθαρισμού των περιοχών που έχουν πληγεί και η άμεση ιατρική εκτίμηση τραυματισμών που σχετίζονται με την καταστροφή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter