Δυτική Αττική: O Eλέφαντας στο δωμάτιο

Δυτική Αττική: O Eλέφαντας στο δωμάτιο

Η Δυτική Αττική είναι μια εκλογική περιφέρεια που λίγοι θα ήθελαν να κατεβαίνουν υποψήφιοι, και ακόμη λιγότεροι να σκύψουν από πάνω της αφού εκλεγούν. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αττικής σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα ο ελέφαντας να βγει από το δωμάτιο. Πήρα βαθιά ανάσα και βγήκα στο δρόμο έτοιμη να επιβεβαιώσω όσα βιώνω κι εγώ ως μόνιμη κάτοικος Άνω Λιοσίων. Από την Κινέτα ως το Ζεφύρι κι από την Πάχη μέχρι τις Ερυθρές τα προβλήματα που κουβεντιάζουμε είναι τα ίδια χρόνια τώρα. Κανένας πολιτευτής δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τι ζητάνε οι πολίτες. Τα προβλήματα και οι ανάγκες δεν είναι απλές αναφορές αλλά εμπόδια της καθημερινότητας που κάνουν τις ζωές μας δύσκολες και βαραίνουν όσοι από την πλευρά της πολιτείας μένουν άπραγοι.

Για μένα πολιτική σημαίνει δράση και όχι χάρες, ανάγκες κι όχι χειραψίες, στήριξη κι όχι πελατειακές σχέσεις. Το κόμμα μου, οι πολιτικές μου θέσεις η κοινωνική και ηθική μου στάση δεν μού επιτρέπουν να εφαρμόσω τίποτα λιγότερο από δίκαιες πολιτικές. Το τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αξιοκρατία, λογοδοσία, δικαιοσύνη βρίσκει εφαρμογή στη Δυτική Αττική. Γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φτιάχτηκε γι’ αυτήν κι όχι το αντίστροφο. Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης τα μεσαία και χαμηλά νοικοκυριά θα μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο τους γιατί η μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα θα γίνει πράξη. Οι λογαριασμοί θα πληρώνονται στην ώρα τους γιατί η ενέργεια και το νερό δεν είναι αντικείμενο αισχροκέρδειας, είναι δημόσια αγαθά και θα γίνουν πράξη. Η ανεργία και η κακοπληρωμένη εργασία θα καταπολεμηθούν ριζικά, γιατί αποκαθιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανασυστήνουμε το ΣΕΠΕ γιατί μπορεί να γίνει πράξη. Δεν θα κλείνουμε τα τηλέφωνα στις τράπεζες γιατί ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την Πανδημία, γιατί μπορεί να γίνει πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με ρεαλιστικές προτάσεις κι όχι απλές εξαγγελίες προς τέρψη κάποιου συγκεκριμένου ακροατηρίου.

Η περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μια αδικημένη γεωγραφική ενότητα, παρά το γεγονός ότι συμβάλλει πάνω από το 25% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ). Απαιτούνται νέοι κανόνες και ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο για τα πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας, με σκοπό να υπάρξει αυτό που λέμε, βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των ασθενέστερων στρωμάτων. Μια ισορροπία ανάμεσα στη βιομηχανική, βιοτεχνική ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Προσωπικά δεσμεύομαι να αναπτύξω την αναγκαία δράση και ως βουλεύτρια, με την κατάθεση των αναγκαίων νομοθετημάτων για την υλοποίηση των προαναφερόμενων, στο πλαίσιο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, εξειδικευμένων για τη Δυτική Αττική. Για μένα αυτό το καθήκον είναι μονόδρομος και θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις για μια καλύτερη, ποιοτικότερη και ασφαλή Δυτική Αττική για όλες και όλους.

*Η Στεφάτου Διονυσία είναι υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής, Μηχανολόγος Μηχανικός MSc, Υπεύθυνη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter