Δυτική Όχθη: Αιματηρό πογκρόμ από Εβραίους εποίκους μετά την εξαφάνιση ισραηλινού εφήβου (Videos)

Δυτική Όχθη: Αιματηρό πογκρόμ από Εβραίους εποίκους μετά την εξαφάνιση ισραηλινού εφήβου (Videos)

Αιματηρά βίαια επεισόδια με νεκρούς ξέσπασαν στη Δυτική Όχθη μετά την εξαφάνιση ενός ισραηλινού εφήβου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια αναζήτησης του αγνοούμενου εφήβου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από εξαγριωμένες ομάδες Εβραίων εποίκων, με έναν Παλαιστίνιο να χάνει τη ζωή του και 25 να έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης – Δυτική Όχθη: Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε επιχείρηση των IDF

Τα ισραηλινά στρατεύματα επενέβησαν όταν δεκάδες έποικοι εισέβαλαν στο al-Mughayyir, ένα χωριό κοντά στη Ραμάλα, οπλισμένοι με όπλα και πέτρες. Η αναταραχή αργότερα υποχώρησε.

Ο αγνοούμενος Benjamin Ahimeir, 14 ετών, δεν βρέθηκε και οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε άλλα επεισόδια, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Ο ένας επιβεβαιώθηκε από τη Χαμάς ότι ήταν τοπικός διοικητής της οργάνωσης. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ο Μοχάμεντ Νταραγκμέ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τα στρατεύματά τους.

Η βία έχει κλιμακωθεί στη Δυτική Όχθη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ενδέχεται να είναι επικείμενη μια ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Το Ιράν έχει δεσμευτεί να απαντήσει με σκληρά αντίποινα για τη φονική αεροπορική επιδρομή της περασμένης εβδομάδας στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν πολλά ανώτερα στρατιωτικά στελέχη του Ιράν.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον οκτώ από τους τραυματίες στη βία στο al-Mughayyir χτυπήθηκαν από πραγματικά πυρά.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο άνδρας που πέθανε, ο 26χρονος Τζεχάντ Αμπού Αλία, πυροβολήθηκε από ένοπλους εποίκους ή Ισραηλινό στρατιώτη.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν να διαλύσουν τους εποίκους που είχαν εισέλθει στο χωριό. Οι στρατιώτες έχουν στήσει οδοφράγματα στην περιοχή καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να αναζητούν το αγόρι του Ισραήλ, το οποίο είχε εγκαταλείψει ένα φυλάκιο εποίκων, το Malachi Hashalom, νωρίς την Παρασκευή.

Η αδερφή του Χάνα, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AFP, είπε ότι ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή, όπου είχε συχνά βοσκήσει πρόβατα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τουλάχιστον 460 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου. Aπό την πλευρά τους οι αρχές του Ισραήλ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 Ισραηλινούς που έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από Παλαιστίνιους την ίδια περίοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter