Δυτική Όχθη: Απελευθερωμένη Παλαιστίνια κρατούμενη καταγγέλλει «υψηλό επίπεδο ιατρικής αμέλειας»

Δυτική Όχθη: Απελευθερωμένη Παλαιστίνια κρατούμενη καταγγέλλει «υψηλό επίπεδο ιατρικής αμέλειας»

Η Μάρα Μπακίρ, η οποία συνελήφθη το 2015 όταν ήταν 16 ετών, μόλις αποφυλακίστηκε από τη φυλακή Οφέρ, στη Δυτική Όχθη. Είναι από την πρώτη παρτίδα Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών που αφέθηκαν ελεύθερες στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας.

Δείτε επίσης: Δυτική Όχθη: Αφέθηκαν ελεύθεροι 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ

Ο Μπακίρ λέει στο Al Jazeera ότι πολλοί από τους αποφυλακισμένους χρειάζονται ιατρική φροντίδα. «Όλοι οι κρατούμενοι υπέστησαν υψηλό επίπεδο ιατρικής παραμέλησης [κατά την κράτηση]», ανέφερε. Ο Μπακίρ πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της σύλληψής της.

Ανέφερε ότι ανυπομονεί να περάσει χρόνο με την οικογένειά της και σκέφτεται να εγγραφεί σε ένα πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει πτυχίο νομικής. Επίσης, σημειώνει ότι σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να αποφυλακιστεί από τη φυλακή Οφέρ.

Υπογράμμισε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε τεστ DNA, μεταξύ άλλων τεστ, προτού της πουν ότι δεν θα της επιτραπεί να πανηγυρίσει μόλις απελευθερωθεί. «Είμαι λίγο νευρική και σαστισμένη, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι έξω», ανέφερε.

Σύμφωνα με αυτήν, η αστυνομία ενημέρωσε επίσης τους άλλους συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι ότι εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εορτασμοί και εάν επρόκειτο να κυματίσουν σημαίες κατά την απελευθέρωσή τους, ότι θα «συλληφθούν ξανά».

«Τα χρόνια που πέρασα στη φυλακή ήταν δύσκολα… αλλά έχω ισχυρή προσωπικότητα… και πίστη στον Θεό», είπε η Μπακίρ. Η συνεχής υποστήριξη της οικογένειάς της ήταν επίσης ένας κύριος παράγοντας που τη βοήθησε να ξεπεράσει τις «δύσκολες στιγμές» όσο βρισκόταν υπό κράτηση.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο πατέρας της Μπακίρ είπε ότι κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα νωρίτερα σήμερα και «απειλήθηκε» να μην πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις ή να «δείξει σημάδια χαράς» μετά την απελευθέρωση της κόρης του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter