Δυτική Όχθη: Ένας νεκρός Παλαιστίνιος μετά από επίθεση Ισραηλινών εποίκων

Δυτική Όχθη: Ένας νεκρός Παλαιστίνιος μετά από επίθεση Ισραηλινών εποίκων

Ένας παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τετάρτη στην Τουρμουσάγια, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, αφότου η κατεχόμενη αυτή περιοχή της Δυτικής Όχθης δέχτηκε επίθεση από οργισμένους ισραηλινούς εποίκους, οι οποίοι επιτέθηκαν βάζοντας φωτιά σε κτίρια και αυτοκίνητα κατά τα φαινόμενα σε αντίποινα για τον θάνατο από ένοπλους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς τεσσάρων Ισραηλινών κοντά σε εβραϊκό οικισμό μια μέρα νωρίτερα

Ένας κάτοικος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «200 έποικοι» (σ.σ. Ισραηλινοί) είχαν επιτεθεί στο χωριό όπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν καμένα σπίτια και κτίρια καθώς και τραυματίες που μεταφέρονταν με ασθενοφόρα.

Στην Τουρμουσάγια, μια πόλη κοντά στη Ραμάλα και δημοφιλή στους ευκατάστατους Παλαιστινίους, πλάνα από βίντεο έδειχναν αυτοκίνητα να φλέγονται με σύννεφα πυκνού καπνού να καλύπτουν τον ουρανό και νεαρούς Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες.

Την περασμένη νύχτα, κάτοικοι αρκετών παλαιστινιακών πόλεων ανέφεραν επίσης επιθέσεις καθώς κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νετανιάχου κάλεσαν σε γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση σε όλη τη Δυτική Όχθη.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter