Δυτική Όχθη: Εννέα Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Δυτική Όχθη: Εννέα Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Ανεξέλεγκτη μοιάζει να είναι η κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη, αφού την Πέμπτη και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής του ισραηλινού στρατού, σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά και τραυματίστηκαν άλλοι 20 άνθρωποι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, στρατιώτες των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έφτασαν τα ξημερώματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Ένοπλοι Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν εναντίον ενός ισραηλινού τεθωρακισμένου οχήματος μεταμφιεσμένου σε εμπορικό φορτηγό, οπότε οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά και ακολούθησε σφοδρή τετράωρη ανταλλαγή πυροβολισμών, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

«Ήταν τρελό. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χρησιμοποίησαν μπουλντόζα για να αποκλείσουν έναν δρόμο. Καταστράφηκαν πολλά αυτοκίνητα σε πλατεία. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μητέρες που ψάχνουν τους γιους τους … Όλα είναι ακόμα πολύ τεταμένα. Έρχομαι στην Παλαιστίνη όλη μου τη ζωή και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε στον Guardian o κινηματογραφιστής Σακίρ Χαντέρ.

Από πλευράς της η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι σταματά τη συνεργασία της με το Ισραήλ σε θέματα ασφαλείας, μετά την επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν

Σημειώνεται πως ο απολογισμός των νεκρών της επιδρομής είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ από τα Ηνωμένα Έθνη σε μία μόνο επιχείρηση από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στα αρχεία του διεθνούς οργανισμού το 2005.

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι διεξήγαγαν την αιματηρή επιχείρηση  λόγω πληροφοριών που υποδηλώνουν ότι ένας πυρήνας που συνδέεται με την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επικείμενες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών.

Διαβάστε επίσης:

Δυτική Όχθη: Νεκρός 14χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά – Ο 14ος από την αρχή του 2023 (Video)

Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από επιδρομές του ισραηλινού στρατού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter