Δυτική Όχθη: Η Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη των πυροβολισμών στο Κεντουμίμ – Απειλεί τον Σμότριτς

Δυτική Όχθη: Η Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη των πυροβολισμών στο Κεντουμίμ – Απειλεί τον Σμότριτς

Η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη φονική επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στον οικισμό Κεντουμίμ στη Δυτική Όχθη νωρίτερα σήμερα. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ισραηλινού στρατιώτη.

Η Χαμάς λέει ότι η επίθεση έρχεται ως απάντηση στην ισραηλινή επιχείρηση στη Τζενίν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, και σε πρόσφατες επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Η οργάνωση προειδοποιεί επίσης τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος ζει στο Κεντουμίμ, ότι «οι ταξιαρχίες al-Qassam παραλίγο να σας χτυπήσουν την πόρτα».

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων που είχαν σταματήσει το όχημά του για έλεγχο. Ο άνδρας έφυγε με το αυτοκίνητο και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά από σύντομη καταδίωξη.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς επαίνεσε τον πυροβολισμό ως «ηρωική πράξη» και «φυσική απάντηση» στην ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν.

Η Δυτική Όχθη έχει δει μια έξαρση της βίας για περισσότερο από ένα χρόνο που έχει δημιουργήσει μια πρόκληση για την ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου, η οποία κυριαρχείται από υπερεθνικιστές που έχουν ζητήσει σκληρότερη στάση κατά των Παλαιστινίων μαχητών μόνο για να δουν τις μάχες να χειροτερεύουν.

Πάνω από 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί φέτος στη Δυτική Όχθη και οι παλαιστινιακές επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter