Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους αγρότες και έκαψαν οχήματα τους

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους αγρότες και έκαψαν οχήματα τους

Πλήθη ισραηλινών εποίκων επιτέθηκαν και τραυμάτισαν παλαιστίνιους, πυρπολώντας τα οχήματά τους, σε μια επίθεση εναντίον αγροτών στην  κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αυτή την Παρασκευή.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έποικοι από τον παράνομο οικισμό Αντέι Αντ, βορειοανατολικά της Ραμάλα, επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους που εργάζονταν στη γη τους μεταξύ κάποιων χωριών στο κέντρο της Δυτικής Όχθης.

Έποικοι πέταξαν πέτρες και πυροβόλησαν εναντίον αγροτών, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Ένα από τα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι από ισραηλινούς στρατιώτες που συνόδευαν τους εποίκους.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τέσσερις τραυματισμοί ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμών και πετρών που πέταξαν οι έποικοι. Τα θύματα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Περίπου 270 μπάλες σανού και πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πλάι των χωραφιών κάηκαν. Υπάρχουν αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην περιοχή για να παράσχουν προστασία στους εποίκους, οδηγώντας σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών ανδρών και στρατιωτών.

Ενώ η βία των ισραηλινών εποίκων εναντίον των παλαιστινίων είναι συνηθισμένη στη Δυτική Όχθη, οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με  ειδικούς του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Τα στοιχεία του ΟΗΕ  δείχνουν ότι οι επιθέσεις εποίκων έχουν μια ανοδική τάση από έτος σε έτος από το 2016, με τουλάχιστον 849 επιθέσεις να καταγράφονται το 2022 – 228 από τις οποίες οδήγησαν σε θάνατο.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις ισραηλινές αρχές ότι επέτρεψαν τη βία από τους εποίκους και ότι απέτυχαν να διώξουν τους παραβάτες ή να προστατεύσουν τους παλαιστίνιους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter