Δυτική Όχθη: Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί εξ επαφής Παλαιστίνιο – Σοκαριστικό βίντεο

Δυτική Όχθη: Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί εξ επαφής Παλαιστίνιο – Σοκαριστικό βίντεο
Πηγή: Twitter

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο  -ντοκουμέντο που έχει αναρτηθεί στα social media και δείχνει ισραηλινό προκαλεί να πυροβολεί εν ψυχρώ από απόσταση αναπνοής Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη.

Συγκεκριμένα, το βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που στρατιώτης των ισραηλινών δυνάμεων πυροβολεί έναν Παλαιστίνιο στην πόλη Hawara, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα κατά μήκος μίας πολυσύχναστης οδού και ο δράστης έφερε ένα μαχαίρι και αποπειράθηκε να διαρρήξει το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού Ισραηλινών. Όμως ο οδηγός, ο οποίος ήταν ισραηλινός στρατιώτης σε άδεια, πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Έπειτα, ο δράστης κινήθηκε προς τους συνοριακούς αστυνομικούς που περιπολούσαν εκεί κοντά, μαχαιρώνοντας έναν στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Ο διοικητής της μονάδας θέλησε να συλλάβει τον δράστη.

Στο βίντεο φαίνεται ο Παλαιστίνιος να αρπάζει κατά πάσα πιθανότατα το όπλο του αξιωματικού, το οποίο στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος. Ο αξιωματικός βγάζει ένα όπλο από μια θήκη και πυροβολεί τέσσερις φορές. Ο νεαρός πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος και αργότερα διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδει την αστυνομική εκδοχή

Ο Παλαιστίνιος ταυτοποιήθηκε ως ο 22χρονος Ammar Mefleh από το χωριό Osrin κοντά στη Ναμπλούς. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν αυτός που μαχαίρωσε τους αστυνομικούς της Συνοριακής Αστυνομίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο, διαψεύδει την εκδοχή της Αστυνομίας για τα γεγονότα, λέγοντας ότι ένας ένοπλος έποικος που πέρασε από το σημείο ελέγχου προκάλεσε αρκετούς ανθρώπους που στέκονταν κοντά σε ένα εστιατόριο και έτρωγαν μεσημεριανό γεύμα, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ αυτού και του Ammar Mefleh.

Ο έποικος, σύμφωνα με τη μαρτυρία, στη συνέχεια πυροβόλησε με το όπλο του και χτύπησε ένα όχημα.

Σύμφωνα με τη Ηaaretz ένας Ισραηλινός αξιωματικός που βρισκόταν στη σκηνή άφησε τον έποικο να φύγει και προχώρησε στην προσπάθεια σύλληψης του Mefleh, γεγονός που οδήγησε στη συμπλοκή που φαίνεται στο βίντεο.

Σημειώνεται πως το νέο αιματηρό περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα αφού πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Δυτική Όχθη, με έναν εκ των θυμάτων να έχει τραυματίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη με το αυτοκίνητό του.

Πηγή: AFP, SkyNews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter