Eκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες: Αντέχουν οι «δεινόσαυροι»

Eκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες: Αντέχουν οι «δεινόσαυροι»

Αντέχει το καθεστώς των «δεινοσαύρων» στις αθλητικές Ομοσπονδίες με τις οποίες άνοιξε η εκλογική αυλαία, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στη Γυμναστική, στην Ξιφασκία, στο Χάντμπολ και αλλού, οι ισχυροί άνδρες δεκατιών παραμένουν …ισχυροί, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το τοπίο προς όφελος «ημετέρων».

Πλήγμα στην προσπάθεια του Λευτέρη Αυγενάκη για άλωση των αθλητικών Ομοσπονδιών θεωρείται το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γυμναστική. Παρά τη ρητή υποστήριξη κορυφαίων αθλητών (Πετρούνιας, Μάρας, Μιλλούση), ο διεθνής κριτής Δημήτρης Προβιάς ηττήθηκε από τον Θανάση Σταθόπουλο, ο οποίος εκλέγεται πρόεδρος με την υποστήριξη του απερχόμενου «ισχυρού ανδρός» Σάκη Βασιλειάδη.

Το σκορ ήταν 36-30 υπέρ του Σταθόπουλου, ενώ ο Χρήστος Ψαθάς έμεινε τρίτος με 27 ψήφους. Ο Βασιλειάδης εξελέγη εκπρόσωπος της ΕΓΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην Ποδηλασία έχουμε αλλαγή φρουράς, αφού η στήριξη πρωταθλητών όπως ο Χρήστος Βολικάκης δεν ήταν αρκετή για να αναδείξει πρόεδρο τον νυν γενικό γραμματέα Χρήστο Πριστούρη. Επικράτησε ο Πατρινός Βασίλης Διαμαντόπουλος, ηττημένος στις εκλογές του 2016.

Στην Ξιφασκία επικράτηση η «παράταξη» του απερχόμενου Μανώλη Κατσιαδάκη, με νέο πρόεδρο τον Γιάννη Λιγνό και εκπρόσωπο στην ΕΟΕ τον ίδιο τον Κατσιαδάκη, που ήταν επικεφαλής της ΕΟΞ από το 1992.

Στην Τοξοβολία κρίθηκαν οι εκλογές μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή τους, αφού εμφανίστηκε ως μοναδικός υποψήφιος ο (αντιπρόεδρος του Προμηθέα Πατρών στο …μπάσκετ) Τάσος Χρυσανθόπουλος. Εκπρόσωπος στην ΕΟΕ παραμένει ο Πέτρος Συναδινός.

Η Νίκη Πάλλη αναλαμβάνει την προεδρία στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, όπου ήταν μοναδική υποψήφιος, με τη στήριξη του Γιώργου Αλικάκου, ο οποίος διατηρεί τη θέση του εκπροσώπου στην ΕΟΕ. Η Πάλλη είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο αθλητικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Τέλος, στο Χάντμπολ εξελέγη επίσης χωρίς αντίπαλο ο Κώστας Γκαντής, ήδη πρόεδρος από το 2014 με τη στήριξη του Στέλιου Αγγελούδη.

Οι εκλογές στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες (ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΚ, ΕΠΟ κ.α.) θα διεξαχθούν με έντονο πολιτικό στίγμα μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter