Ε. Σκούφα: ‘Ο,τι απολαμβάνουν σήμερα οι αγρότες, ασφαλιστικά και φορολογικά, οφείλεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ε. Σκούφα: ‘Ο,τι απολαμβάνουν σήμερα οι αγρότες, ασφαλιστικά και φορολογικά, οφείλεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης 50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «φορολόγησε για πρώτη φορά τις αγροτικές επιδοτήσεις», με την Ελισάβετ Σκούφα να απαντά τα εξής: «Πρόκειται για τεράστιο ψέμα και αναλήθεια. Επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε ο ν. 4172/2013, βάσει του οποίου όλες, μα όλες οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις συνυπολογίζονταν στο εισόδημα που έπαιρνε ο αγρότης. Το αποτέλεσμα θα ήταν να φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ!»

Μάλιστα, υπενθύμισε στην υφυπουργό ότι στις 18 Νοεμβρίου του 2014, 17 βουλευτές της ΝΔ, είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν τη συνέχιση του αφορολόγητου των αγροτών και το να μη θεωρούνται εισόδημα και άρα να μη φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

Στην πρωτολογία της, η κ. Σκούφα αναφέρθηκε κυρίως στο φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών, σε σχέση με τις εξαγγελίες της ΝΔ προ των εκλογών του Ιουλίου 2019, αφού πρώτα επεσήμανε όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες όσο ήταν κυβέρνηση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που επανέφερε το αφορολόγητο στο εισόδημα του αγρότη τη στιγμή που εσείς με τον ν. 4172/2013 ήσασταν έτοιμοι να φορολογήσετε το αγροτικό εισόδημα μαζί με τις κοινοτικές ενισχύσεις, μαζί με τις αποζημιώσεις από το πρώτο ευρώ και μάλιστα με συντελεστή 13%.

Εμείς το αποτρέψαμε, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνετέλεσε ώστε σήμερα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να απολαμβάνουν τριών ειδών αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα:

1) αφορολόγητο μέχρι 9.550 ευρώ και μάλιστα με βάση την κλίμακα των μισθωτών.

2) αφορολόγητο στις αποζημιώσεις και στο σύνολο των ενισχύσεων από αγροτικά προγράμματα του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ.

3) αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ για την «πράσινη» ενίσχυση και τις συνδεδεμένες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter