Έβερεστ: Σκοτώθηκε ο διάσημος Ελβετός ορειβάτης Ούλι Στεκ

Έβερεστ: Σκοτώθηκε ο διάσημος Ελβετός ορειβάτης Ούλι Στεκ

Ο 40χρονος Ελβετός Ούλι Στεκ, διάσημος και ως “Swiss Machine” (ελβετική μηχανή), πεπειραμένος ορειβάτης, σκοτώθηκε μετά από πτώση, σήμερα στο Έβερεστ στην περιοχή του Νεπάλ.

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια προετοιμασιών στους πρόποδες του Νούπτσε, μιας μικρότερης κορυφής, για να ανέβει στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

Είναι ο πρώτος που «χάνεται» την τρέχουσα αναρριχητική εποχή, δήλωσαν αξιωματούχοι. Την είδηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα του Νεπάλ Thehimalayantimes, που ανέφερε ότι έξι διασώστες βρήκαν σήμερα το πρωί τον 40χρονο Ελβετό. «Η ομάδα έχει συγκεντρώσει τα διάσπαρτα απομεινάρια του σώματος του αναρριχητή», γράφει η Thehimalayantimes. Ένα ελικόπτερο εστάλη για την μεταφορά του στο Κατμαντού.

Ο Στεκ ήταν στην περιοχή για να εγκλιματιστεί, σε μια προσπάθεια να ανέβει στο Έβερεστ μέσω της λιγότερο ανεπτυγμένης διαδρομής West Ridge, το Μάιο. Εκατοντάδες αναρριχητές βρίσκονται στο «κάμπινγκ» βάσης του Έβερεστ καθώς προετοιμάζονται για να ανέβουν στην κορυφή του 8,850 μέτρων στην τρέχουσα εποχή αναρρίχησης Μαρτίου-Μαΐου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter