Έβρος: Διαρκείς εντάσεις και συγκρούσεις στα συρματοπλέγματα μεταξύ ΜΑΤ-στρατού και προσφύγων (Photos+Videos)

Έβρος: Διαρκείς εντάσεις και συγκρούσεις στα συρματοπλέγματα μεταξύ ΜΑΤ-στρατού και προσφύγων (Photos+Videos)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών και της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες και αποχώρησε από τον τόπο των συγκρούσεων με ασθενοφόρο.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτέθηκαν εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης θυμίζοντας για άλλη μια φορά σκηνικό πολέμου στα σύνορα. 

Στη συνέχεια δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Σύμφωνα με βίντεο, φαίνεται από το τουρκικό έδαφος να εκσφενδονίζονται προς την ελληνική πλευρά και τα ΜΑΤ δακρυγόνα, ενώ ακούγονται και ήχοι σαν πυροβολισμοί, ίσως προειδοποιητικές βολές Ελλήνων στρατιωτών στον αέρα για εκφοβισμό. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συνεχείς είναι οι προσπάθειες προσφύγων να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια με τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο να τους απωθούν με κάθε τρόπο. 

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε όλο το μήκος της όχθης του ποταμού Έβρου από το βορρά (Καστανιές) ως το νότο (Κήποι).

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής των Φερών και ιδιοκτήτες καλυβών είχαν συγκεντρωθεί στο Δέλτα του Έβρου και βοηθούσαν τους συνοριοφύλακες να αποτρέψουν την είσοδό τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter