Έβρος: Η κυβέρνηση στέλνει 1.000 στρατιώτες και 4 διμοιρίες ΜΑΤ – Καταυλισμοί προσφύγων στήνονται στα σύνορα (Photos)

Έβρος: Η κυβέρνηση στέλνει 1.000 στρατιώτες και 4 διμοιρίες ΜΑΤ – Καταυλισμοί προσφύγων στήνονται στα σύνορα (Photos)

Εκτός ελέγχου παραμένει ακόμα η κατάσταση για δεύτερη ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, καθώς χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί ενθαρρυμένοι από το καθεστώς Ερντογάν, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Στις Καστανιές Έβρου κάθε τόσο ξεσπούν εντάσεις καθώς πλήθος προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται στο σημείο έχοντας προσεγγίσει την περιοχή, όπως λένε πληροφορίες, ακόμα και με τρένα και λεωφορεία ναυλωμένα από την τουρκική κυβέρνηση. 

Στις 17.30 μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να κόψει τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Χίλιοι στρατιώτες, 4 διμοιρίες ΜΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Έβρου σπεύδουν άλλοι χίλιοι Έλληνες στρατιώτες αλλά και τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονται στην ελληνοτουρκική μεθόριο. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σ’ εκείνους που μεταβαίνουν στον Εβρο βρίσκονται και αστυνομικοί από τις διμοιρίες που είχαν πάει τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο και οικειοθελώς διέκοψαν τις άδειές τους δηλώνοντας πρόθυμοι να πάνε στον Έβρο.

Επίσης στην περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους και τεθωρακισμένα του Ελληνικού Στρατού. 

Στα σύνορα αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι έχουν συρρεύσει περίπου 6.000 πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να προστατευτούν από τις κακές καιρικές συνθήκες και το κρύο με ό,τι μέσα διαθέτουν. Στήνουν δεκάδες σκηνές, ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν, σε χωράφια, σε δρόμους, όπου κρίνουν ότι μπορούν να αντέξουν αυτή την νέα δοκιμασία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter