Έβρος: Συνέλαβαν 6 Τούρκους -Σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα

Έβρος: Συνέλαβαν 6 Τούρκους -Σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα

Δύο οικογένειες από την Τουρκία συνελήφθησαν στον Έβρο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας τα έξι άτομα προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη χώρα.

Το δημοσίευμα του Associated Press αναφέρει πως οι Τούρκοι σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τούρκοι που συνελήφθησαν ήταν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα αγοράκι ενός έτους. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε για το θέμα ότι το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν στην ευρύτερη δύο διακινητές- έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέφεραν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, τους 6 Τούρκους και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το Associated Press, αναφέρουν ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο. Όλοι ισχυρίζονται ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους, όπου οι αρχές τους συνδέουν με την απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter