Έβρος: Χιλιάδες πίσω από τα σύρματα, εκατοντάδες μπήκαν στην Ελλάδα (video – εικόνες)

Έβρος: Χιλιάδες πίσω από τα σύρματα, εκατοντάδες μπήκαν στην Ελλάδα (video – εικόνες)

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε όλο το μήκος της όχθης του ποταμού Έβρου από το βορρά (Καστανιές) ως το νότο (Κήποι).

Παρά την φρούρηση από την Αστυνομία και το στρατό, εκατοντάδες άτομα κατάφεραν να τρυπήσουν τους φράχτες και να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής των Φερών και ιδιοκτήτες καλυβών είχαν συγκεντρωθεί στο Δέλτα του Έβρου και βοηθούσαν τους συνοριοφύλακες να αποτρέψουν την είσοδό τους.

O πρώην αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης περιγράφει με τα παρακάτω λόγια, πολύ γλαφυρά τη χθεσινή νύχτα στο Δέλτα του Έβρου:

«Η χαραυγή δίνει την θέση της σε μια δύσκολη νύχτα που αντιμετωπίστηκε με την συνεργασία των δυνάμεων της πατρίδας μας, αλλά και πολιτών, (αγροτών, κτηνοτρόφων) κατοίκων των Φερών, που συνέδραμαν στα μέγιστα στην απώθηση και αποτροπή μεταναστών».

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να “ξορκίσουν” το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανιών.

https://www.facebook.com/athanasios.kamilaris/videos/2902195953136460/

Αυτά είναι.στο δέλτα του ΈΒΡΟΥ χαμός γίνεται

Gepostet von Athanasios Kamilaris am Samstag, 29. Februar 2020

Πηγή:evros24.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter