Mε ποινές απειλεί η EBU την Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας, λόγω αναφορών στη Γάζα.
Αφορμή στάθηκαν σχόλια που έγιναν στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2025.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, οι Ισπανοί σχολιαστές Τόνι Αγιλάρ και Τζούλια Βαρέλα αναφέρθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας την αντίδραση της EBU, η οποία θεωρεί πως παραβιάστηκε η αρχή της πολιτικής ουδετερότητας του διαγωνισμού.
Η απάντηση της ισπανικής Δημόσιας Τηλεόρασης
Από την πλευρά της η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας, λίγο πριν την έναρξη του τελικού της Eurovision 2025, μετέδωσε ένα μήνυμα, το οποίο έκανε ξεκάθαρη αναφορά στον πόλεμο στη Γάζα, στα ισπανικά και στα αγγλικά, το οποίο ανέφερε: «Όταν διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή. Ειρήνη και δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη».
🇪🇸 RTVE has shared the following message right before their #Eurovision 2025 grand final broadcast. pic.twitter.com/3vTbNnX8Ul
— ESC Discord (@ESCdiscord) May 17, 2025
Διαβάστε επίσης:
Eurovision 2025: «Σήμερα είναι η ημέρα» – Η ανάρτηση της Klavdia πριν τον τελικό
Eurovision 2025: «Είμαι ήδη νικήτρια» – Μήνυμα από την Klavdia πριν τον μεγάλο τελικό (Video)
Κατάρρευση στο ανάκτορο της Κνωσού: Έργα βιτρίνας και όχι συντήρηση των ιστορικών τοιχογραφιών
Ο Σωτήρης Δημητρίου στο Docville την Κυριακή με το Documento