ECDC: Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αεροδρόμια από 16 Μαΐου

ECDC: Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αεροδρόμια από 16 Μαΐου

Χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στα υγειονομικά μέτρα και πιο συγκεκριμένα στη χρήση μάσκας, στα αεροδρόμια αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ειδικότερα, ECDC και EASA σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν την ισχύουσα σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της Covid-19. Η νέα σύσταση θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Μαΐου.

Η διευθύντρια του ECDC Άντρεα Αμόν, ανέφερε ότι «αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, έχουμε δει ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα εμβόλια επέτρεψαν στη ζωή μας να αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνιστάται πλέον, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι μαζί με τη σωματική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EASA Πατρίκ Κι, σημείωσε ότι «από την επόμενη εβδομάδα, οι μάσκες  δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι υποχρεωτικές στα αεροπορικά ταξίδια σε όλες τις περιπτώσεις, με ευθυγράμμιση σε γενικές γραμμές με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εθνικών αρχών σε όλη την Ευρώπη για τις δημόσιες συγκοινωνίες», προσθέτοντας ότι  «για τους επιβάτες και τα πληρώματα , αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ομαλοποίηση των αεροπορικών ταξιδιών.

Πηγή: AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter