ECDC: Χώρα μεγάλης ανησυχίας η Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία

ECDC: Χώρα μεγάλης ανησυχίας η Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία

Ως χώρα «μεγάλης ανησυχίας» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δύο χώρες (Γαλλία και Λιχτενστάιν) κατηγοριοποιήθηκαν ως πολύ μεγάλης ανησυχίας, 21 χώρες (Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία) ως μεγάλης ανησυχίας, έξι χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Μάλτα και Σλοβενία) ως μέτριας ανησυχίας και μία χώρα (Ρουμανία) ως χαμηλής ανησυχίας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σουηδία) μετακινήθηκαν σε υψηλότερη κατηγορία, 10 χώρες (Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία) μετακινήθηκαν σε χαμηλότερη κατηγορία και 16 χώρες παρέμειναν στην ίδια κατηγορία.

Περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού ανά χώρα

 

Συνδυασμός των δεικτών μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους στο 14ήμερο, ποσοστά διενέργειας τεστ και θετικότητας στα τεστ

 

Η αξιολόγηση του ECDC για την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας βασίζεται σε μια σύνθετη βαθμολογία που βασίζεται στην απόλυτη τιμή και την τάση πέντε εβδομαδιαίων επιδημιολογικών δεικτών COVID-19.

Όπως αναφέρει, παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ μεγάλης ανησυχίας, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της ΕΕ/ΕΟΧ. Αυτή η κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία έχει περιορίσει τη μείωση της μετάδοσης που επιτεύχθηκε από την κυκλοφορία του εμβολιασμού για τον COVID-19 στην ΕΕ/ΕΟΧ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter