Economist: Στα πρόθυρα της δικτατορίας η Τουρκία

Economist: Στα πρόθυρα της δικτατορίας η Τουρκία

«Η Τουρκία θα μπορούσε να θεωρηθεί ό,τι βρίσκεται στα πρόθυρα δικτατορίας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του τελευταίου τεύχους του βρετανικού περιοδικού, The Economist, που αναφέρεται στην αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Το κεντρικό θέμα του περιοδικού απεικονίζει αφαιρετικά το περίγραμμα του προφίλ του Πρόεδρου της Τουρκίας στην τουρκική ημισέληνο, εκτιμώντας πως ο τούρκος ηγέτης οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή.

«Πολύ περισσότερο που, υπό τον ολοένα και πιο αλλοπρόσαλλο πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν, όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό που σήμερα είναι μια βαθιά ελαττωματική δημοκρατία σε μια πλήρη δικτατορία» επισημαίνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του Economist.

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφονται κρίσιμα χαρακτηριστικά της Τουρκίας σε ΝΑΤΟ, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ουκρανία: «Η Τουρκία διαθέτει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραγμένη γειτονιά, ειδικά στη διαλυμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πιο πρόσφατα στην Αφρική. Πάνω από όλα, είναι σημαντική στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι βοήθησε στη σύναψη μια συμφωνίας ώστε να επιτραπεί η αποστολή περισσότερων ουκρανικών σιτηρών σε έναν ”πεινασμένο» κόσμο”».

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία – Τι αποκάλυψε ο Ερντογάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter