ΕΔΕ για την δασκάλα μουσικής που έκανε «καψώνια» σε μικρά παιδιά – «Θα μείνεις όρθιος στον ήλιο χωρίς νερό»

ΕΔΕ για την δασκάλα μουσικής που έκανε «καψώνια» σε μικρά παιδιά – «Θα μείνεις όρθιος στον ήλιο χωρίς νερό»

Παρελθόν από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου αποτελεί η δασκάλα μουσικής που χρησιμοποιούσε μεθόδους απαγορευμένες ακόμα και στον στρατό για να πειθαρχήσει και να τιμωρήσει μικρά παιδιά.

Σε βάρος της διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ η μία την άλλη διαδέχονται καταγγελίες γονέων για τη συμπεριφορά της εν λόγω «παιδαγωγού».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε καταγγελία γονέα προς τη Διεύθυνση του σχολείου, η εν λόγω δασκάλα είχε αναγκάσει ένα μικρό παιδί «να σταθεί στο προαύλιο, στον καυτό ήλιο, κάτω από τη σημαία του σχολείου, ώρα 2 το μεσημέρι και είχε 38 βαθμούς. Το ‘’παράπτωμα’’ στο οποίο είχαν υποπέσει τα παιδιά ήταν ότι είχαν τελειώσει νωρίτερα το φαγητό τους και έπαιζαν στο προαύλιο.»

«Ο γιος μου», συνεχίζει η καταγγελία, «μετά από λίγο διαμαρτυρήθηκε ότι είχε αρχίσει να πονάει το κεφάλι του και ότι δεν μπορούσε άλλο να κάθεται στο ίδιο σημείο, στον ήλιο και στην αφόρητη ζέστη. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι ‘’δεν με ενδιαφέρει’’ και ‘’πρέπει να καθίσεις εκεί ώσπου να χτυπήσει το κουδούνι’’».

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν άφησε τον μικρό μαθητή καν να πιεί νερό, μετά το «καψώνι» στο οποίο τον υπέβαλε, με αποτέλεσμα το παιδί να γυρίσει σπίτι σε άθλια κατάσταση, να διψάει και να ζαλίζεται.

Σύμφωνα με συλλογικό κείμενο γονέων κατά της εν λόγω εκπαιδευτικού, η δασκάλα είχε αναπτύξει και άλλες μεθόδους ταπείνωσης, εξευτελισμού και ταλαιπωρίας των παιδιών:

Τα έβαζε να στέκονται για ώρα στα γόνατα, να μένουν με το πρόσωπο στον τοίχο ή με το ένα πόδι όρθιο στη γωνία της τάξης, τα απειλούσε χτυπώντας δυνατά στην έδρα ένα κυλινδρικό ξύλινο αντικείμενο, έσκιζε ζωγραφιές τους μπροστά σε όλους όταν τις έκρινε «αποτυχημένες», δεν προσπαθούσε καν να μάθει τα ονόματά τους, αποκαλώντας τους απλώς «αγόρι» και «κορίτσι» ενώ ζητούσε από μαθητές να της φέρνουν τα βιβλία της και τον καφέ της.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν γονείς 9χρονου μαθητή κατήγγειλαν ότι η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να χτυπήσουν έναν συμμαθητή τους επειδή… προσποιήθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο!

«Σηκωθείτε και ρίξτε του φάπες να σταματήσει», φέρεται να είπε στους μαθητές η δασκάλα, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να σηκωθούν και να αρχίσουν να χτυπούν τον συμμαθητή τους μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter