ΕΔΕ σε βάρος Μπαλάσκα μετά τη «μετωπική» δικαστών – αστυνομίας

ΕΔΕ σε βάρος Μπαλάσκα μετά τη «μετωπική» δικαστών – αστυνομίας

Διοικητική Έρευνα σε βάρος του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διέταξε σήμερα το μεσημέρι το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή το Σάββατο το πρωί, περί κυκλωμάτων στην Δικαιοσύνη και της επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας, γεγονός που προκάλεσε την σκληρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Στελέχη της ΕΛΑΣ σημείωσαν ότι αν προκύψουν λόγοι από την προκαταρκτική διοικητική έρευνα, αυτή θα μετατραπεί σε ΕΔΕ και ο αστυνομικός συνδικαλιστής θα παραπεμφθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Σώματος.

«Μετωπική» δικαστών – αστυνομίας

Προηγήθηκε η σκληρή αντίδραση του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών λειτουργών, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού Στ. Μπαλάσκα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της μιλά για “απαράδεκτες καταγγελίες” και προαναγγέλλει την άμεση αποστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ αποσπάσματος των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας για να κινηθούν σε βάρος του οι ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες.

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα

Τι είχε δηλώσει – μεταξύ άλλων -ο Στ.Μπαλάσκας και προκάλεσε την εύλογη οργή των δικαστικών;

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ «το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε».

Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕνΔε:

“Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση” .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter