Εδεσσα: Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο

Εδεσσα: Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που πριμοδοτεί την ιδιωτική υγεία έναντι του ΕΣΥ.

Αλλο ένα κρούσμα αυτής της πολιτικής φαίνεται στο νοσοκομείο Εδεσσας που σταματάει τα τακτικά χειρουργεία με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου.

Πηγή: X (twitter)

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Παύλος Πολάκης.

Η ερώτηση

ΘΕΜΑ: «Διακοπή διενέργειας τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας»

Τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο Έδεσσας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, εν μέσω πανδημίας, κυρίαρχο πρόβλημα αποτελούν οι μεγάλες ελλείψεις γιατρών σε τμήματα και κλινικές ζωτικής σημασίας, όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί κλπ.

Ήρθε όμως και το τελειωτικό χτύπημα. Λόγω της μείωσης των υπηρετούντων αναισθησιολόγων από 3 σε 2, το νοσοκομείο Έδεσσας αδυνατεί να έχει πλήρη λειτουργία προτείνοντας τη διακοπή των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων του προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά την εφημεριακή κάλυψη και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Κατά συνέπεια, με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου και προκειμένου να διασφαλιστεί η εφημέρευση του νοσοκομείου και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών για όλο το μήνα Οκτώβριο, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή διενέργειας των τακτικών χειρουργείων.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια ασθενείς με προγραμματισμένα χειρουργεία να κατευθυνθούν σε άλλα δημόσια νοσοκομεία (μακριά από τον τόπο διαμονής τους) ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δυνατόν συντομότερο το πρόβλημα της υγείας τους και να προλάβουν πιθανή μη αναστρεψιμότητά του.

Επειδή η ύπαρξη των υγειονομικών υποδομών σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές είναι ρητή προϋπόθεση της παραμονής των κατοίκων της σε αυτές.

Επειδή μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Έδεσσας η νέα αυτή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η περιοχή της Έδεσσας υποβαθμίζεται περαιτέρω υγειονομικά,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1. Προτίθεται να προβεί στη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων γιατρών που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Έδεσσας ή θα αφήσει τα τμήματα του νοσοκομείου να κλείνουν το ένα μετά το άλλο υποβαθμίζοντας περαιτέρω υγειονομικά την περιοχή της Έδεσσας;
2. Προτίθεται να θεσπίσει κίνητρα προσέλκυσης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ προκειμένου σε περιοχές όπως η Πέλλα που είναι παραμεθόρια περιοχή οι προκηρύξεις για προσλήψεις να μην αποβαίνουν άγονες;

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter