Περιμένουν το Ελεγκτικό Σύνεδριο

ΕΔΟΕΑΠ: Απόφαση - ανάσα για τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους

Δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ πρόκειται να χορηγήσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικούρισης Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). 

Η απαραίτητη υπουργική απόφαση υπογράφηκε από την αρμόδια υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου και έτσι το δάνειο «ανάσα» προς το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των δημοσιογράφων παίρνει «σάρκα και οστά». Σύμφωνα με την απόφαση το δάνειο θα είναι έντοκο και θα χορηγηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Το δάνειο θα πρέπει να αποπληρωθεί έντοκα προς τον ΕΦΚΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Το επιτόκιο με το οποίο βαρύνεται το δάνειο αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώνεται στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα στον ΕΔΟΕΑΠ για να χορηγήσει επικουρικές συντάξεις, αλλά και για να καλύψει τις δαπάνες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα μέλη του. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.