Έδωσαν με απευθείας ανάθεση 2.500 ευρώ για τη δημιουργία… power point σε συνεργάτη «γαλάζιου» βουλευτή

Έδωσαν με απευθείας ανάθεση 2.500 ευρώ για τη δημιουργία… power point σε συνεργάτη «γαλάζιου» βουλευτή

Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο διευθυντής  του πολιτικού γραφείου του «γαλάζιου» βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Θεσπρωτίας thespro.gr, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Γιόγιακα στην Αθήνα, παραιτήθηκε μετά από αποκάλυψη ότι εταιρία την οποία διευθύνει εισέπραξε με απευθείας ανάθεση ποσό 2.400 ευρώ για τη συγγραφή μιας ομιλίας και τη δημιουργία ενός Power Point.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thespro.gr, στις 8 Νοεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Θανάσης Πορφύρης προχώρησε στην ανάθεση της υπηρεσίας προετοιμασίας και παρουσίασης ομιλίας -συγγραφή κειμένου και παρουσίαση σε Power Point- με θέμα τις «πράσινες δράσεις» στην εταιρεία PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Το ποσό της ανάθεσης ήταν 2.400 ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το ποσό μπορεί να μικρό, όμως αφορούσε μόνο στη συγγραφή μιας ομιλίας και στη δημιουργία του power point που θα την συνόδευε. Το ηθικά κολάσιμο είναι φυσικά το γεγονός ότι, στην εταιρία η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το… απαιτητικό αυτό έργο, συμμετέχει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του  βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να προκαλέσει σχόλια και συνειρμούς με δεδομένες άλλωστε τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο «γαλάζιος» βουλευτής με τα λοιπά «γαλάζια» στελέχη που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε διάφορες καλά αμειβόμενες θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Μάλιστα, ο Βασίλης Γιόγιακας ρωτήθηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας του thespro.gr για τη συγκεκριμένη ανάθεση και δήλωσε πλήρη άγνοια. Μέσα στα επόμενα λεπτά ωστόσο παραίτησε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του γραφείου του, κίνηση που όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα της Θεσπρωτίας δείχνει πανικό αλλά και προσπάθεια να μην χρεωθεί ο ίδιος την ανάθεση που έγινε.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το Documento ο «γαλάζιος» βουλευτής εκμίσθωνε με το αζημίωτο ακίνητο ιδιοκτησίας του στην Ηγουμενίτσα στο δημόσιο, επιβεβαιώνοντας έτσι τη νόρμα των «περιστρεφόμενων πορτών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Καλπάκης για αποκάλυψη Documento: Ο κρατικοδίαιτος Γιόγιακας επιβεβαιώνει τη διαπλοκή της ΝΔ

Βουλευτής με ενοίκια δημοσίου

Κυβερνητική κάλυψη στις «γαλάζιες ακρίδες» – Καμία δέσμευση πως δεν υπάρχει άλλος… Πάτσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter