Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΥΠΠΟΑ μετακομίζει εν μέσω κορονοϊού

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΥΠΠΟΑ μετακομίζει εν μέσω κορονοϊού

Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ακόμη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τι σημαίνει πανδημία και περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων.

Εν μέσω καραντίνας και ενώ επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες που παραβαίνουν τις κυβερνητικές εντολές η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού μετακομίζει σε άλλο κτίριο. Κάτι που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να πακετάρουν τα γραφεία τους, τα αρχεία της υπηρεσίες, οι τεχνικές υπηρεσίες να μεταφέρουν γραμμές τηλεφώνων υπολογιστές κτλ, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού. Αλήθεια εάν όλο αυτό γινόταν λίγες εβδομάδες μετά και όχι εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας θα δημιουργούνταν τόσο τεράστιο πρόβλημα στο υπουργείο Πολιτισμού;

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Έκτακτη ανάγκη: μετακόμιση υπηρεσίας – Κωδικός 7. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη που πάλι βρήκε ένα σοβαρό και επείγον θέμα του πολιτισμού για να ασχοληθεί. Ποιο είναι αυτό; Μα τι είναι πιο επείγον εν μέσω των μέτρων πανδημίας από το να… μετακομίσει η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων από το κτίριο της Μπουμπουλίνας σε άλλο κτίριο; Τι πιο λογικό, εν μέσω έκτακτων μέτρων, να βάλουν τώρα τους υπαλλήλους να πακετάρουν τα γραφεία τους και το αρχείο μιας ολόκληρης υπηρεσίας, να βάλουν τις τεχνικές υπηρεσίες να τρέχουν για να μεταφέρουν τηλεφωνικές γραμμές, θέσεις σταθμών εργασία και υπολογιστών;

Κι όλα αυτά για να στεγαστεί ο νέος Υπηρεσιακός Γραμματέας, που ανέλαβε καθήκοντα λίγο πριν ξεκινήσουν τα μέτρα για την πανδημία. Γιατί είναι πολύ δύσκολο, όπως φαίνεται, να σκεφτεί κανείς να στεγαστεί ο Υπηρεσιακός Γραμματέας σε άλλο κτίριο μέχρι να περάσουν τα μέτρα και να μπορέσει να γίνει η μετακόμιση χωρίς κίνδυνο για την δημόσια υγεία και την υγεία των υπαλλήλων.

Ας μη σχολιασουμε ότι μία υπηρεσία, η ΔΒΜΑ, με λιγότερους από 30 υπαλλήλους συνολικά θα στεγάζεται στο εξής σε 3 διαφορετικά κτίρια και το αρχείο της σε 4… Προφανώς η Υπουργός φροντίζει για τη σωματική άσκηση των υπαλλήλων, που θα τρέχουν γύρω γύρω σε 4 κτίρια κουβαλώντας φακέλους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα σωματεία πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να αποτρέψουν αυτό το αίσχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter