ΕΕ: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ύψους 500 εκατ. ευρώ

ΕΕ: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ύψους 500 εκατ. ευρώ

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την τέταρτη δόση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω στήριξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει τρεις δόσεις στήριξης συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ φέτος. Η τέταρτη δόση θα προσθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ στους πόρους που έχουν ήδη κινητοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (EPF) για την Ουκρανία, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι να υποστηριχθούν περαιτέρω οι δυνατότητες και η ανθεκτικότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας και την προστασία του άμαχου πληθυσμού από τη συνεχιζόμενη Ρωσική στρατιωτική επίθεση.

“Η ιστορία του αύριο γράφεται σήμερα, στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας. Με αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, η ΕΕ έχει διαθέσει συνολικά 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη των προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού των κρατών μελών της ΕΕ στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή η υποστήριξη είναι μόνο ένα μέρος των ευρωπαϊκών προσπαθειών να βοηθηθεί η Ουκρανία να αμυνθεί. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν. Το κάναμε από την αρχή του πολέμου και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Το εύρος του εξοπλισμού, που θα παρασχεθεί στο νέο πακέτο στήριξης, είναι σύμφωνο με τις τρέχουσες προτεραιότητες, όπως εκφράστηκαν από την ουκρανική κυβέρνηση. Υπό αυτό το πρίσμα, τα μέτρα βοήθειας συνίστανται σε 490 εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την παροχή θανατηφόρου δύναμης για αμυντικούς σκοπούς, καθώς και 10 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την κάλυψη της παροχής εξοπλισμού και προμηθειών, όπως ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, κιτ πρώτων βοηθειών, και καυσίμων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter