ΕΕ: «Μαύρη πρωτιά» της Ελλάδας στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα

ΕΕ: «Μαύρη πρωτιά» της Ελλάδας στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα

Μπορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η υπερβάλλουσα θνησιμότητα να μειώθηκε στο 6,6% τον Μάιο από 10,7% τον Απρίλιο, ωστόσο στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει τραγική, καθώς η χώρα μας είναι σταθερά στο “βαθύ κόκκινο” μαζί με μόλις άλλη μία χώρα στην ΕΕ, στην Πορτογαλία.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα τον Μάιο στη χώρα μας ήταν 17,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Παρασκευή, πίσω μόνο από την Πορτογαλία που είχε 19%. Πρόκειται για ποσοστά υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ.


Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο (10,7%) η ΕΕ είχε το υψηλότερο ποσοστό του 2022 στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Η προηγούμενη κορύφωση καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021 (+26%).

Εκτός από την Πορτογαλία και την Ελλάδα, μεγάλο ποσοστό κατέγραψε τον Μάιο και η Ιρλανδία με 13%. Στον αντίποδα, πέντε κράτη μέλη κατέγραψαν τιμές χαμηλότερες από τον εθνικό μηνιαίο μέσο όρο για την περίοδο 2016-2019: Βουλγαρία και Λιθουανία (αμφότερες -2%), Σλοβακία, Ουγγαρία και Κροατία (όλες -1%).

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία δεν καταγράφουν μόνο τους επίσημους θανάτους από την πανδημία αλλά και όλες τις άλλες αιτίες θανάτου που προϋπήρχαν και λόγω του κορονοϊού οδήγησαν σε απώλεια ζωής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter