ΕΕ: Περιορίζεται ο ρόλος της Frontex στην Ελλάδα – Υπερψήφισε την αποχώρησή της το ΕΛΚ, αδράνεια από ΝΔ

ΕΕ: Περιορίζεται ο ρόλος της Frontex στην Ελλάδα – Υπερψήφισε την αποχώρησή της το ΕΛΚ, αδράνεια από ΝΔ

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις της υπηρεσίας φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων θα περιοριστούν στις χώρες όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν γίνονται σεβαστές οι ευρωπαϊκές αξίες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία για τις βαριές και επίμονες καταγγελίες κατά των ελληνικών αρχών σε σχέση με επαναπροωθήσεις και βία κατά μεταναστών».

Η Frontex θα πρέπει να περιορίσει τις δραστηριότητές της σε απλή παρακολούθηση και παρουσία επιτόπου σε περιπτώσεις όπου ένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι αυτό δεν έχει συμβεί στην περίπτωση της Ελλάδας. Το ψήφισμα «πέρασε» με 366 ψήφους υπέρ, 154 κατά και 15 αποχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα ψήφισε υπέρ του κειμένου, στο οποίο υπάρχει τροπολογία για αποχώρηση της Frontex από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η παράγραφος 13, σημείο 6 RCV με τίτλο «Call for withdrawal Frontex from Greece». Σύμφωνα πάντα με την Εφ.Συν, δεν ζητήθηκε από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας η λεγόμενη key vote, την οποία επικαλείται ένα μέλος της ευρωβουλής όταν ένα ψήφισμα δεν ευθυγραμμίζεται με τη γραμμή του κόμματός του, για να ενημερωθούν όσοι ευρωβουλευτές δεν ήταν παρόντες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter