ΕΕΑ: Στο τέλος του μήνα η απόφαση για την υπόθεση διπλοϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

ΕΕΑ: Στο τέλος του μήνα η απόφαση για την υπόθεση διπλοϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), που αφορά στην υπόθεση πιθανής συνιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση της Επιτροπής στο έλος του μήνα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή:

-Η Ξάνθη δεν είχε κοινοποιήσει ως όφειλε στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών της εντός δεκαήμερου. Αυτό βάσει κανονισμού επισύρει ποινή υποβιβασμού. Η ακριτική ΠΑΕ υποστήριξε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γραμματέα της Επιτροπής για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του μετοχολογίου, κάτι που δεν έπεισε τα μέλη της ΕΕΑ. «Πείτε κάποια άλλη δικαιολογία. Τι είναι αυτά που μας λέτε;» φέρεται να ρώτησε μέλος της Επιτροπής τους δικηγόρους της Ξάνθης.

-Ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι ο Ιωάννης Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδελφος του Ιβάν Σαββίδη και πως θα μπορούσε να αγοράσει μια ομάδα, επικαλούμενοι τον ΚΑΠ, που αναφέρει ότι από τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά, δεν απαγορεύεται σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ. Εκτός αυτού τόνισαν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στην εταιρία Dimera, η οποία κατά το 91% ανήκει στον γιο του Ιβάν, Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη, Κυριακή.

Οι άνθρωποι της ΕΕΑ ενημέρωσαν ότι η απόφαση για την υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθη θα ανακοινωθεί μετά τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τέλος του μήνα. Επίσης, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (23/1) μπορούν οι ομάδες να καταθέσουν υπομνήματα.

«Δεν ήρθε έστω ένας»

Το μέλος της ΕΕΑ και εκ των εισηγητών της υπόθεσης της συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη, Ηλίας Αρκούδης, στάθηκε στην απουσία του Ιωάννη Καλπαζίδη που φέρεται ως ιδιοκτήτης του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης. «Αν ήταν ο κύριος Καλπατζίδης εδώ θα τον ρωτάγαμε ένα κάρο θέματα, στο υπόμνημά του θα απαντήσει. Δυστυχώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνον δικηγόροι. Δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρίας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει».

Από ητν πλευρά της το άλλο μέλος της ΕΕΑ, η Ειρήνη Μαρούπα δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση. Θα κατατεθούν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα περιμένουμε τη διάσκεψη. Έχουν ζητηθεί έγγραφα, περιμένουμε να τα δούμε, δυστυχώς αποχώρησε η Dimera και η Belterra από την οποία περιμέναμε να τεθούν οι ερωτήσεις και να πάρουμε απαντήσεις. Είπαν ότι είχαν λάβει γνώση, πολύ καθυστερημένα της κλήσης, και δεν είχαν γνώση των στοιχείων για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας».

Να σημειωθεί ότι την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι Μπίρδας, Κατσάς, Μαυρομμάτης, Παπαδοπούλου, καθώς και ο νομικός σύμβουλος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, Κώστας Φωτιάδης.

Την ΠΑΕ Ξάνθη εκπροσώπησαν οι Στράτος, Δασκαλάκης, Δετσαρίδης, Χριστοδούλου.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε παρέμβαση στην υπόθεση εκπροσώπησαν οι Σουλούκου, Χατζησαβάογλου, Καρπετόπουλος, Τσίρωνας και Γιαννάκη.

Θριαμβολογίες

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση στην οποία μιλούν για άγνοια του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ και ισχυρίζεται ότι κατέρρευσε η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο μήνα…

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Γέλιο προκάλεσε στον ΠΑΟΚ, η άγνοια των ανθρώπων στον Ολυμπιακό για ένα βασικό θέμα, όπως η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- τρομάρα τους- και ότι ανήκει στην Κυριακή Σαββίδου και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη, κάτι που φυσικά είναι γνωστό τοις πάσι.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο διοικητικός της ηγέτης και ο πατριάρχης της ασπρόμαυρης οικογένειας, πέραν της δικής του, όσο κι αν θέλουν τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια να παρουσιάσουν τα δικά τους παραμύθια. Μόνο που αυτά πλέον αποδείχτηκαν περίτρανα ότι δεν έχουν δράκο.

Σήμερα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα»

Από πλευράς Ολυμπιακού λέγεται ότι «η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα δείγμα ότι οι άνθρωποι του Δικεφάλου βρίσκονται σε σύγχυση, καθώς ουδέποτε ισχυρίστηκαν τα παραπάνω. Αυτά τα είπαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ…»

Μύδροι Κούγια

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε με δήλωση του, σφοδρή επίθεση κατά των παραγόντων της Ξάνθης που δεν παραβρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αναλυτικά όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος:

«Έμαθα ότι αυτές οι 3 «σφυρίδες», η διαχρονική φιλιππινέζα ο Πιαλόγλου και οι σύγχρονες φιλιππινέζες του γκαρσονιού από τα Γιαννιτσά, η Χρηστάρα με τα κόκκινα παντελόνια και ο Πολυχρόνης με τις κακές συνήθειες, δηλαδή ο Πρόεδρος, στα χαρτιά, και Διευθύνων Σύμβουλος και τα 2 μέλη του ΔΣ, αλλά ιδιοκτήτες κατά την φιλιππινέζα, της λαοφιλούς με τους χιλιάδες οπαδούς ΠΑΕ Ξάνθη, οι φιλιππινέζες του Καλπατζίδη του εκατομμυριούχου, δεν εμφανίστηκαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και θέλω να εκφράσω δύο ερωτήματα – απορίες:

Είναι δυνατόν να είσαι ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ, να κινδυνεύει η εταιρεία σου με εξαφάνιση και να μην πηγαίνεις στην ΕΕΑ για να δώσεις τον αγώνα της ζωής σου και να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των συκοφαντών σου και να τους ξεφτιλίσεις κατά πρόσωπο;

Είναι δυνατόν να αφήνεις την τύχη σου σε αυτήν την τεράστια ποδοσφαιρική και νομική προσωπικότητα, τον Στράτο, που όταν ήμουν εκεί δεν άνοιξε το στόμα του για να πει έστω το όνομά του;

Η εξήγηση που δίνω σε αυτά τα ερωτήματα – απορίες είναι ότι ή θεωρείς ότι τα μέλη της ΕΕΑ, κορυφαίοι δικαστικοί και κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες, έχουν κάνει λοβοτομή κι έχουν υποστεί μαλάκυνση εγκεφάλου ή δεν σε νοιάζει καθόλου, γιατί εσύ έχεις παντελονιάσει τα λεφτά σου στην Κύπρο και αφήνεις τον πραγματικό ιδιοκτήτη να κόψει το λαιμό του και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μετά σεβασμού και εκτιμήσεως. Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο! Αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα «άσπρη» μέρα…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter