ΕΕΑ: «Υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης»

ΕΕΑ: «Υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα, όπως και ο αδελφός του Νίκος, οπότε έχει κώλυμα βάσει της αθλητικής νομοθεσίας και δεν μπορούσε να ήταν μέλος του ΔΣ του Δικέφαλου. Ο Γ. Σαββίδης παραιτήθηκε την Τετάρτη από το μέλος του συμβουλίου του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι: 1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη, 2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter