Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Με τροπολογία στη Βουλή

Εφάπαξ βοήθημα σε όσους έχουν κόψει το ρεύμα λόγω οφειλών

Εφάπαξ βοήθημα 10 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, το οποίο θα δοθεί μέσω ειδικού λογαριασμού της ΔΕΔΔΗΕ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του ΥΨΗΠΤΕ για την «αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων», το ΥΠΟΙΚ θα αποδεσμεύσει από τον κρατικό προϋπολογισμό εφάπαξ κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνει άμεση επανασύνδεση ρεύματος στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Για τον σκοπό αυτό, η τροπολογία ορίζει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τη ΔΕΔΔΗΕ. Ο λογαριασμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί κοινώς ως «κουμπαράς» προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το εφάπαξ κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος κατανομής θα ρυθμιστούν από Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη. 

Η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.