Εφαρμόστε-επιτέλους- τους νόμους!

Εφαρμόστε-επιτέλους- τους νόμους!

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά την έξοδο του από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα νέα αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα όσα έγιναν χθες βράδυ στη Τούμπα στο φινάλε του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους και πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος -άλλωστε είναι το τελευταίο που μας απασχολεί- το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες. Κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων, υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα». Και εδώ είναι το σημείο-κλειδί όχι μόνο των δηλώσεων του υφυπουργού αλλά και της κάκιστης εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου: ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν ισχύουν οι κανονισμοί.

Στην καλυτέρα των περιπτώσεων, νόμοι γίνονται κουρελόχαρτα, κανονισμοί εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Με λίγα λόγια, ο ΚΑΠ, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο), εφαρμόζεται ανάλογα με το χρώμα της ομάδας που κάθεται στο εδώλιο, ανάλογα την δύναμη που ΄χει ο ιδιοκτήτης της ομάδας που κατηγορείται ότι παραβίασε τους νόμους! ΚΑΠ-λάστιχο, ΚΑΠ που υπάρχει μόνο στα χαρτιά για το τυπικό της υπόθεσης, ΚΑΠ που ποτέ δεν ίσχυσε και ισχύει. ΚΑΠ, που αποδέχθηκαν οι ΠΑΕ και για αυτό άλλωστε προσυπόγραψαν το καλοκαίρι την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Κι όμως, ο ΚΑΠ περιέχει αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Αλλά όλα διαλύονται στις δικαστικές αίθουσες αφού οι αθλητικοί δικαστές βγάζουν αποφάσεις εκτρώματα ανάλογα με τα συμφέροντα και το βάρος της κάθε φανέλας. Κι εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος ευθύνης φέρει και ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού. Ο οποίος στην προσπάθεια του να ρίξει την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, απειλούσε τους πάντες με τον μπαμπούλα της FIFA, σχεδόν πίστεψε ότι ήρθαν νέοι παράγοντες που κόπτονται για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι οι νέοι ισχυροί παράγοντες (Σαββίδης-Μελισσανίδης) ήθελαν να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (Μαρινάκη). Ο Κοντονής πέτυχε να αλλάξουν οι αθλητικοί δικαστές και να μπουν στη θέση τους τακτικοί δικαστές φερέγγυοι και αξιόπιστοι. Όμως, αποδείχθηκαν και αυτοί ανίσχυροι μπροστά στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αποκορύφωμα την απόφαση έκτρωμα για όσα είχαν γίνει σε ένα άλλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Όταν συνεδρίαζαν 12 ώρες ημέρα Σάββατο (!) και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας… εκτέλεσαν το ποδόσφαιρο με απόφαση-παρωδία, που όμοια της δεν είχε παρθεί μέχρι σήμερα. Οι κανονισμοί πήγαν περίπατο και η ατιμωρησία έφερε… πιστόλια!

Τα πράγματα είναι απλά και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση. Λύση είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων! Εφαρμόστε τους κανονισμούς το ίδιο για όλες τις ομάδες. Τέρμα στην ατιμωρησία και τις αποφάσεις με διαφορετικά μέτρα και σταθμά! Κι αυτό για να συμβεί δεν χρειάζεται καμία διακοπή πρωταθλήματος, καμία επαφή με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι κανονισμοί υπάρχουν. Τι να συζητήσουν δηλαδή; Ότι από εδώ και εμπρός θα εφαρμόζονται οι κανόνες; Μη τρελαθούμε! Ο Γιώργος Βασιλειάδης το είπε όσο πιο απλά κι εύστοχα γινόταν: «Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες. Κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων». Όμως στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι το απλό είναι και πολύ δύσκολο. Και φθάσαμε στον ευάλωτο ποδοσφαιρικό χώρο να έχουν εισέλθει κάθε καρυδιάς καρύδια που ουδεμία σχέση έχουν με ποδόσφαιρο αλλά το χρησιμοποιούν για τα άλλα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και φθάσαμε να βλέπουμε τον κουμπουροφόρο Ιβάν Σαββίδη να κάνει «ντου» στον αγωνιστικό χώρο. Τι έχει σειρά;  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter