Εφές: Η κορυφαία ομάδα της σεζόν σε μία ιστορική στιγμή ατυχίας (videos)

Εφές: Η κορυφαία ομάδα της σεζόν σε μία ιστορική στιγμή ατυχίας (videos)

Η Ευρωλίγκα ακυρώθηκε και επίσημα και έτσι η Εφές δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο, παρόλο που μέχρι τη διαοπή ήταν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης! Ανάλογο το σκηνικό και στην Τουρκία.

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε τελικά να διακόψει οριστικά την σεζόν 2019/20, καθώς οι παίκτες και οι ομάδες δεν ήθελα να διακινδυνεύσουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η χρονιά, με την διοργανώτρια αρχή να αφήνει τις ίδιες 18 ομάδες για την σεζόν 2020/21.

Στις 1/10/20 θα ξεκινήσει η επόμενη Ευρωλίγκα και ουσιαστικά πρωταθλητής θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού φέτος δεν έμελλε να απονεμηθεί το τρόπαιο σε κάποια ομάδα. Μόλις μία ημέρα πριν (24/5), ήταν προγραμματισμένος ο τελικός της Κολωνίας, οι εξελίξεις όμως και ο κορωνοϊός έφεραν την απόλυτη ανατροπή: η πρώτη σεζόν που θα μείνει ημιτελής. Μετά από 28 αγωνιστικές, η ”μάχη” για τα playoffs καλά κρατούσε και 9 ομάδες είχαν διαφορά 4 νικών, από την έκτη θέση και τον Παναθηναϊκό (14-14) μέχρι την 15η και τον Ερυθρό Αστέρα (10-18). Αυτό που μένει στο τέλος είναι μία ”πικρία” από τις ομάδες που είχαν μεγάλες βλέψεις, όμως η ανθρώπινη υγεία είναι πάνω από όλα.

Η ατυχία της κορυφαίας ομάδας

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μία ομάδα, αυτή είναι η Αναντολού Εφές. Με 24 νίκες και μόλις 4 ήττες, οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs από την 24η αγωνιστική, όντας το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιζε ομολογουμένως το καλύτερο μπάσκετ, με γρήγορο ρυθμό και πλουραλισμό στην επίθεση, έχοντας μάλιστα εκτός δράσης για 19 ματς τον βασικό της σέντερ, Μπράιαντ Ντάνστον! Όλα όμως έγιναν πιο εύκολα, από την στιγμή που ο Σέιν Λάρκιν αποφάσισε να βγει μπροστά και να στείλει σε δεύτερο συνεχόμενο Final Four (και τέταρτο συνολικά) την Εφές. Ο Αμερικανός είναι ο αδιαμφισβήτητος MVP της σεζόν με 22,2 πόντους, 4,1 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ, όντας μάλιστα ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε αγώνα Ευρωλίγκας (49 κόντρα στην Μπάγερν), ενώ δεν έχει υπάρξει άλλος με δύο ”40άρες” στην ιστορία (40 κόντρα στον Ολυμπιακό). Και στις δύο αυτές αναμετρήσεις, είχε επίσης 10 εύστοχα τρίποντα, ρεκόρ στην διοργάνωση!

Μιλάμε για την ομάδα που έκανε νέο ρεκόρ όσον αφορά τις περισσότερες σερί εκτός έδρας νίκες. Με 12 επικρατήσεις μακριά από την Πόλη, η Εφές επιβεβαίωσε πως δεν… χαμπαριάζει ούτε από έδρες, μετρώντας δύο ήττες εντός έδρας και δύο εκτός!

«Τρένο» και στην Τουρκία

Η αγωνιστική κυριαρχία της Εφές είχε ξεκινήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας. Οι πρωταθλητές δεν άφησαν το γκάζι και με 21 νίκες σε 23 αγωνιστικές, ήταν πρώτοι και… καλύτεροι, μόλις μία νίκη πάνω από την φοβερή φέτος Καρσίγιακα. Επειδή μιλάμε όμως για πρωτάθλημα, το μεγαλύτερο ”κέρδος” της ομάδας δεν ήταν μόνο η πρώτη θέση, αλλά και οι τρεις παραπάνω νίκες από την μεγάλη αντίπαλο, Φενέρμπαχτσε. Η χρονιά έληξε και επίσημα στις 11/5, με τον Αταμάν να δηλώνει πολλάκις πως κακώς δεν συνεχίστηκε η δράση εντός των συνόρων, κάτι που αναμένεται να γίνει με το ποδόσφαιρο της χώρας.

Το συμπέρασμα είναι πως η Εφές έχασε μία ιστορική ευκαιρία να διεκδικήσει και τα δύο τρόπαια, αλλά κυρίως αυτό της Ευρωλίγκας. Η τουρκική ομάδα είχε δείξει πως έχει το ταλέντο και το ρόστερ να φτάσει μέχρι το τέλος, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ, όντας η απόλυτη κυρίαρχος.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για αθλητισμό, η εικόνα της κανονικής διάρκειας δεν ”λέει” πάντα την αλήθεια. Δεν σημαίνει ότι η πρώτη της βαθμολογίας θα φτάσει μέχρι το τέλος. Ποιος όμως μπορούσε να πει μέχρι την 28η αγωνιστική πως αυτή η Εφές θα έχανε εύκολα; Σχεδόν κανείς θα λέγαμε.

Ακόμα και έτσι όμως, οι άνθρωποι της ομάδας βρήκαν τον τρόπο και έδειξαν πως η ζωή είναι πάνω από τον αθλητισμό και κάθε τίτλο: ”Η μεγαλύτερη ευχή μας ήταν να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό. Η υγεία νικά όλα τα άλλα για εμάς. Η μεγαλύτερη ευχή μας είναι τελειώσει η έξαρση του κορωνοϊού όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.

Πηγή: Eurohoops.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter