Εφές – Παναθηναϊκός απόψε στο «Σινάν Ερντέμ»

Εφές – Παναθηναϊκός απόψε στο «Σινάν Ερντέμ»

Στην τρίτη του εφετινή αναμέτρηση μακριά από το «σπίτι» του, το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει τις εκτός έδρας αντοχές του στο «Σινάν Ερντέμ», απέναντι στην Αναντολού Εφές (19:30), για την 7η αγωνιστική της Euroleague. 

Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται να πάρουν τις θέσεις τους στη γραμμή της εκκίνησης, έχοντας το ίδιο ρεκόρ (4-2) και τις ίδιες… επιδόσεις εκτός έδρας (1 νίκη-1 ήττα). Την ίδια στιγμή, και οι δύο προέρχονται από σπουδαίες νίκες, με την Αναντολού να επιστρέφει στο «σπίτι» της μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γκραν Κανάρια και τον Παναθηναϊκό από το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι αιωνίων.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο τεχνικό να μη γνωρίζει ακόμα αν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία, Σέιν Λάρκιν, θα παραταχθεί έχοντας την προϊστορία με το μέρος της, καθώς σε 14 αναμετρήσεις στην Πόλη οι Τούρκοι μετρούν 12 νίκες και μόλις 2 ήττες. Στον αντίποδα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει νωπές τις μνήμες από το περσινό «διπλό» (81-82) και τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νικ Καλάθη, που είχε αγγίζει το τριπλ ντάμπλ (29π., 10ασ., 9ρ.).

Στα ενδιαφέροντα matchup, αυτό του Βασίλιε Μίτσιτς (σε περίπτωση που απουσιάσει ο Σέιν Λάρκιν) με τον Νικ Καλάθη κερδίζει τα… βλέμματα. Ο άσος της Αναντολού θα πρέπει να αποδείξει την αξία του, απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ της διοργάνωσης. Ο Μίτσιτς έχει μέσο όρο 10.3 πόντους και 4.2 ασίστ, ενώ στην τελευταία ευρωπαϊκή συνάντηση με την Γκραν Κανάρια μέτρησε 17 πόντους και 4 ασίστ. Ο Καλάθης έχει μέσο όρο 11.2 πόντους, 8.7 ασίστ και 2.2 κλεψίματα και σίγουρα το έργο του Μίτσιτς θα είναι δύσκολο…

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, θα πρέπει να ανταπεξέλθει στην ισχυρή γραμμή ψηλών της Αναντολού, τη στιγμή μάλιστα που ο τραυματίας Τζέιμς Γκιστ είναι αμφίβολος. Οι «πράσινοι» καλούνται να βρουν τρόπους αναχαίτισης των Αντριέν Μοερμάν, Μπράιαντ Ντάνστον και Τιμπόρ Πλάις, που συνθέτουν μία επικίνδυνη φροντ λάιν τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Επίσης, για να έχουν βλέψεις «διπλού», οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να… ενεργοποιήσουν επιτέλους την ευστοχία τους από τα 6.75, τομέας που τους πληγώνει μέχρι στιγμής…

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Σάσα Πουκλ, Τόμισλαβ Ορντόφ και Γιούργκις Λουριναβίτσιους, ενώ οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από το συνδρομητικό NOVASPORTS 1HD.

Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 72-73

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 92-98

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπασκόνια (Ισπανία) 99-84

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 79-74

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης 7-0

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-0

Φενερμπαχτσέ 6-1

Αρμάνι Μιλάνο 5-2

Αναντολού Εφές 4-2

Μπαρτσελόνα 4-2

Παναθηναϊκός 4-2

Μπάγερν Μονάχου 3-3

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-3

Ολυμπιακός 3-4

Μπασκόνια 2-5

Γκραν Κανάρια 1-5

Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-5

Κίμκι 1-6

Νταρουσαφάκα 1-6

Μπούντουτσνοστ 1-6

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter