Εφευρέτης UEFA: Ο… Κύρος Γρανάζης σε νέες περιπέτειες

Εφευρέτης UEFA: Ο… Κύρος Γρανάζης σε νέες περιπέτειες

Απληστία τέχνας κατεργάζεται και η πολυμήχανη UEFA αυτό που κάνει διαρκώς δεν είναι να βελτιώνει το ποδόσφαιρο αλλά να προσπαθεί να βρει τρόπους να γεμίζει τα ήδη τιγκαρισμένα ταμεία της…

Ετσι μετά την… εφεύρεση της αμφιλεγόμενης νέας διοργάνωσης-σταυρόλεξο του Nations League, που ξεκίνησε υποτίθεται για να βάλει φραγμό σε στημένα φιλικά παιχνίδια, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε μια ακόμη διοργάνωση. Το Europa League 2, που θα κάνει την εμφάνισή του τη σεζόν 2021-22 και θα αποτελέσει την τρίτη συλλογική της διοργάνωση, η οποία επισήμως έχει σκοπό την εξάπλωση της αγοράς και σε μικρομεσαίες ποδοσφαιρικά χώρες, αλλά ανεπίσημα θέλει να κλείσει τα στόματα των μικρών που φωνάζουν ότι όλο το χρήμα πάει στους δυνατούς και οι υπόλοιποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Για να μη χαλάσει λοιπόν η βιτρίνα, η UEFA αποφάσισε κάτι πολύ απλό. Να βάλει στο παιχνίδι και τους πιο αδύναμους που θα έχουν τη φιλοδοξία να αγωνιστούν κάποια στιγμή κι αυτοί στους ομίλους μιας διοργάνωσης και να πάρουν έτσι τα δικά τους ψίχουλα για να μη φωνάζουν και δημιουργούν προβλήματα.

Ιδιο σχεδόν κόλπο έκανε το κογκλάβιο της Νιόν και με τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Φώναζαν και σχεδόν απειλούσαν (για περισσότερα χρήματα από όσα ήδη καρπώνονται) ότι θα κάνουν ξεχωριστή λίγκα και θα παίζουν μόνοι τους για να μαζεύουν όλο το χρήμα από χορηγούς, τηλεοπτικά κ.λπ. Τι να κάνει και η πτωχή αλλά όχι και τόσο τίμια ομοσπονδία; Εκανε ακόμη πιο κλειστή διοργάνωση το Champions League, χάρισε από χέρι τέσσερα εισιτήρια δωρεάν στις πέντε πιο ισχυρές ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες, έβαλε και κάτι παραπάνω στις επόμενες τέσσερις χώρες του ranking και μέσω προκριματικών δίνει πια μόνο τέσσερα εισιτήρια από τα 12 που έδινε κάποτε. Με λίγα λόγια η διοργάνωση με τα τρελά λεφτά απομακρύνεται για μεσαίους και αδύνατους. Ομως ο στόχος επιτεύχθηκε γιατί οι μεγάλοι παραμένουν στην… UEFA.

Η νέα διοργάνωση λοιπόν θα αποτελείται από 32 ομάδες στη φάση των ομίλων. Αρχικά θα υπάρχουν οκτώ όμιλοι με τέσσερις ομάδες ο καθένας, ενώ θα ακολουθήσουν νοκ άουτ ματς στη φάση των 16, στα προημιτελικά, στα ημιτελικά, μέχρι τον τελικό. Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι στη φάση των 16 θα προκρίνονται οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες οκτώ θα προκύπτουν από έναν έξτρα νοκ άουτ γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δεύτερες του κάθε ομίλου και εκείνες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League. Οι αγώνες θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως και το Europa League, ενώ ο νικητής του νέου θεσμού θα εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων στο Europa League της επόμενης περιόδου. Και μέχρι το 2021 βλέπουμε…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter