Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Έφη Αχτσιόγλου: Κερδίζουμε έδαφος στην μάχη των συμβάσεων

Στην διαπραγμάτευση για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, τοποθετούμενη στο συνέδριο που διοργανώνει στην Βουλή, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου.

Όπως είπε η Έφη Αχτσιόγλου, «αυτή την στιγμή ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη και στον κόσμο είναι συντριπτικός. Είναι όμως μία μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε και πιστεύουμε ότι κερδίζουμε έδαφος». Σχολίασε μάλιστα την διαπραγμάτευση, σημειώνοντας πως «εκτιμούμε τι αφήνουμε και τι κερδίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας», τονίζοντας ότι πρόκειται για αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας. 

Πρόσθεσε ότι σήμερα «όλοι στην Ευρώπη συζητούν το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αυτή την κατάσταση εξαίρεσης για την χώρα μας», ενώ αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αρχές που πρέπει να αποκατασταθούν, λέγοντας πως«η επαναφορά αυτών των αρχών είναι καθοριστική απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του ΔΝΤ που ενίοτε στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση»​. Επισήμανε τέλος ότι οι συλλογικές συμβάσεις δεν είναι μία ιδεοληψία αλλά προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης.​

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.