Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Έφη Αχτσιόγλου: Μικρά αλλά σταθερά βήματα για τη μείωση της ανεργίας

«Μικρά αλλά σταθερά βήματα» για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, διαπίστωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Η μείωση της ανεργίας είναι η πρώτη απάντηση στην καταστροφολογία» υποστήριξε η αρμόδια υπουργός, η οποία ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε ακόμη να πανηγυρίζουμε» καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, διατυπώνοντας την πεποίθηση πως «οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες».

Όσον αφορά τους πόρους ενίσχυσης του ΕΦΚΑ, υποστήριξε πως πλέον, τα χρήματα από τα πρόστιμα για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα διατίθενται για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.