Έφη Αχτσιόγλου: Πολλά τα σημεία σύγκλησης στο χθεσινό Eurogroup

Έφη Αχτσιόγλου: Πολλά τα σημεία σύγκλησης στο χθεσινό Eurogroup

Αφού ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, η υπουργός εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε ένα προς ένα τα σημεία σύγκλησης κυβέρνησης και δανειστών.

Η κ. Αχτσιόγλου, από τα Χανιά όπου πραγματοποιεί περιοδεία, κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα που προέκυψαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το χθεσινό Eurogroup αποτύπωσε πολλά σημεία σύγκλισης και ένα σημείο απόκλισης. Τα σημεία της σύγκλισης που αποτύπωσε είναι τα εξής:

Υπήρξε κοινός τόπος στο ότι η ελληνική οικονομία έχει σοβαρά απτά δείγματα ανάκαμψης.

Δηλαδή έχουμε μια πολύ σημαντική υπέρ απόδοση εσόδων, επίτευξη στόχων και μία υπέρ απόδοση σε σχέση με τους στόχους.

Δηλαδή τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημειώθηκαν είναι πολύ υψηλότερα από αυτά τα οποία είχε δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει.

Μιλάμε για πλεονάσματα της τάξης του 2%, ενώ ο στόχος ήταν 0,5% και αυτό είναι ένα γεγονός.

Το δεύτερο γεγονός που υπήρξε κοινή αποτύπωση, ήταν ότι περνάμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η εκτίμηση που υπήρχε για το έτος είναι ότι θα υπάρξει αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης.

Το τρίτο σημείο το οποίο δεν είναι γεγονός αλλά ήταν συνεκτίμηση όλων των εμπλεκόμενων στο γιούρογκρουμπ είναι ότι δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος.

Όλα τα μέρη δηλαδή συμφώνησαν ότι ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμος και ότι θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επομένως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν την επίτευξη της συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενη στην απόκλιση η οποία καταγράφηκε και αφορά τη θέση του ΔΝΤ για λήψη νέων μέτρων, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter