Εφη Αχτσιόγλου στο Documento: Το μόνο που κάνουν είναι να χειρίζονται ένα διακόπτη λοκντάουν

Εφη Αχτσιόγλου στο Documento: Το μόνο που κάνουν είναι να χειρίζονται ένα διακόπτη λοκντάουν

«Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της Ευρώπης υιοθετούν, έστω και βραχυπρόθεσμα, τον λεγόμενο κεϋνσιανισμό της κρίσης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας» υπογραμμίζει η βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, «δεν πήρε τα αυτονόητα προληπτικά μέτρα στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας και ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού στους χώρους υπερμετάδοσης» και «το μόνο που έκανε και κάνει είναι να χειρίζεται ένα διακόπτη λοκ-ντάουν». 

«Στην οικονομία εξαρχής έλαβε την απόφαση να μην προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μια ύφεση βαθύτερη κι απ’ αυτήν του 2011, κυρίως όμως να ακυρώσει όλες τις δυνατότητες για ανάκαμψη» συνεχίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα, κατά την Έφη Αχτσιόγλου, είναι ότι «μόλις σταματήσουν οι ευρωπαϊκές διευκολύνσεις λόγω πανδημίας, η Ελλάδα, ούσα και πάλι ουραγός, θα έρθει αντιμέτωπη με μια νέα κρίση χρέους, θα έρθει αντιμέτωπη με μέτρα λιτότητας και περιπέτειες μνημονιακού χαρακτήρα. Να γιατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι απλώς εσφαλμένη στο παρόν, ενδέχεται να αποδειχθεί ολέθρια για το μέλλον της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter