Έφηβος σκότωσε δήμαρχο επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για την αυτοκτονία του πατέρα του

Έφηβος σκότωσε δήμαρχο επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για την αυτοκτονία του πατέρα του

Ένας έφηβος, που κατηγορούσε τον δήμαρχο της πόλης του για την αυτοκτονία του πατέρα του, αφού τον απέλυσαν από τη δουλειά του στον δήμο, ομολόγησε ότι έκοψε τον λαιμό του πολιτικού σε ένα κοιμητήριο, τη νύχτα της Δευτέρας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTBV του Βελγίου.

Η δολοφονία του Αλφρέντ Γκαντέν, 71 ετών, του δημάρχου της Μουσκρόν και πρώην βουλευτή του τοπικού κοινοβουλίου, σόκαρε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου μάλιστα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ένας άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία στη Μουσκρόν, μια βιομηχανική πόλη 57.000 κατοίκων κοντά στη γαλλική πόλη Λιλ. Απέφυγαν όμως να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το RTBF, επικαλούμενο πηγές στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνήγορος του υπόπτου, ανέφερε ότι είναι 18 ετών και ότι ομολόγησε στην αστυνομία. Ο νεαρός είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, αφού έχασε τη δουλειά του στον δήμο. Αφού σκότωσε τον δήμαρχο, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και περίμενε να τον συλλάβουν. Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε ένα κοπίδι.

Το νεκροταφείο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του Γκαντέν ο οποίος είχε αναλάβει και καθήκοντα επιστάτη και πήγαινε κάθε βράδυ εκεί για να κλειδώσει τον χώρο.

Σύμφωνα πάντα με το RTBF ο νεαρός περίμενε να ενηλικιωθεί για να διαπράξει το έγκλημα ώστε να μην θεωρηθεί υπεύθυνη η μητέρα του, που επίσης εργάζεται στον δήμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter