Έφη Αχτσιόγλου: Πλήρως απονομιμοποιημένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έφη Αχτσιόγλου: Πλήρως απονομιμοποιημένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στη διαπίστωση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βρίσκεται σε οριστική αποδρομή» προχώρησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Από το 2019 με την πρόθυμη βοήθεια ενός ολόκληρου συστήματος εξουσίας προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι εκπροσωπεί κάτι το καινοτόμο και το προοδευτικό. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει μείνει να θυμίζει εκείνο το επιτηδευμένο αφήγημα”, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε:

«Υποσχέθηκε οικονομική ευρωστία και καλοπληρωμένες δουλειές. Και κατάφερε να είμαστε η χώρα με τη χειρότερη σχέση εισοδήματος και κόστους ζωής, να έχουμε το τρίτο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρώπη, να αυξηθεί η φτώχεια, να διευρυνθούν οι ανισότητες, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες, ο κατώτατος μισθός να έχει χάσει σχεδόν το 20% της αγοραστικής τους δύναμης.

Υποσχέθηκε καθεστώς λογοδοσίας. Και μετέτρεψε τη θητεία της σε ένα φεστιβάλ αποφυγής της ευθύνης. Υποσχέθηκε διάλογο. Και από την πρώτη μέρα άσκησε την εξουσία με τη μέγιστη δυνατή αλαζονεία και έπαρση. Όποιος διαφωνεί με την κυβέρνηση είναι αδαής, δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει, και στη συνέχεια στοχοποιείται και μετατρέπεται σε εχθρό».

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο επισήμανε ότι «διαφημιζόταν ως μείζονα παρέμβαση για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών και τελικά η βασική ρύθμιση είναι η αναβίωση μιας ρύθμισης οφειλών που θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ». «Από αυτό προκύπτουν δύο πράγματα» είπε η ίδια και συμπλήρωσε: «Η παραδοχή ότι μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ τα νοικοκυριά βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία.H ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης για να αντιμετωπίσουν οι πολίτες το τεράστιο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους».

«Ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες -σε ένα ακόμα αντιθεσμικό του ατόπημα- ανακοίνωσε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη τον χρόνο των εκλογών. Στο περίπου. Γιατί έτσι αντιμετωπίζει τη χώρα, τους θεσμούς, την κοινωνία. Σαν ένα παιχνίδι. Αλλά το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του. Διότι κανείς δεν αντέχει άλλο την υποτίμηση της νοημοσύνης του, την προσβολή της αξιοπρέπειάς του. Η κοινωνία γνωρίζει. Και ζητά μία νέα αρχή, με ασφάλεια για όλους, με δικαιοσύνη παντού», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter