Εφιάλτες στο δρόμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Εφιάλτες στο δρόμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ ήσυχος ως προς τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες από στελέχη που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, βλέπε Καραμανλής, Σαμαράς, καθώς και από βουλευτές που τους ακολουθούν είναι έντονη.

Ο Κώστας Καραμανλής με ομιλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό στέλνει πολλαπλά μηνύματα στον πρόεδρο του κόμματος. Πολλά τα σενάρια για τι ακριβώς επιδιώκει ο πρώην πρωθυπουργός μετά από τόσα πολλά χρόνια αφωνίας.

Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εμφανίζεται χολωμένος από το ότι δεν τον πρότεινε ο πρωθυπουργός για τη θέση του κοινοτικού επιτρόπου, θέλει να δείξει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει δύναμη στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ότι επηρεάζει δηλαδή τόσους βουλευτές που μπορεί να μην υπάρχει ουσιαστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μαγικό νούμερο 150.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καλέσει σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο στο Καβούρι τους βουλευτές του για ένα χαλαρό μπραντς. Θα μιλήσουν και για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα καταφέρει να ενώσει τις τάσεις με τα αντικρουόμενα συμφέροντα και τις διαφορετικές φιλοδοξίες;

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος, ειδικά αν έχει στο μυαλό του τι έπαθε και από ποιόν ο πατέρας του το μακρινό 1993.

documentonews.gr

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter