Εφιάλτης για την «εικόνα» της United Airlines το επεισόδιο με τον επιβάτη (Video)

Εφιάλτης για την «εικόνα» της United Airlines το επεισόδιο με τον επιβάτη (Video)

Ο επιβάτης της πτήσης 3411 της United Airlines που σύρθηκε έξω από το αεροσκάφος στο Σικάγο σε ένα περιστατικό που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και μετατράπηκε σε εφιάλτη για τις δημόσιες σχέσεις της αεροπορικής εταιρείας, θα υποβάλλει πιθανότατα μήνυση εναντίον της εταιρείας, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι αεροπορικές εταιρείες και συγκεκριμένα η United μας εκφοβίζουν», δήλωσε ο Τόμας Ντεμέτριο στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Σικάγο. «Θα ασκήσουμε αγωγή; Πιθανότατα ναι», πρόσθεσε.

Ο 69χρονος Ντέιβιντ Ντάο, βιετναμεζο-αμερικανός γιατρός σύρθηκε από στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας έξω από το αεροσκάφος μιας υπεράριθμης πτήσης από το Σικάγο προς το Λούισβιλ στο Κεντάκι, την Κυριακή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον Ντάο να φωνάζει, ενώ ένστολοι τον σέρνουν από τη θέση του, ενώ έπειτα ο 69χρονος εμφανίζεται να αιμορραγεί από το στόμα, τα γυαλιά του να έχουν πέσει και η μπλούζα του να έχει ανέβει πάνω από τον αφαλό του.

Ο Ντάο, που νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη το βράδυ, υπέστη σοβαρή διάσειση, η μύτη του έσπασε και έχασε δύο από τα μπροστινά του δόντια από την βίαιη απομάκρυνσή του. Θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αναπλαστική χειρουργική, τόνισε ο Ντεμέτριο.

Η κόρη του Ντάο, Κρίσταλ Ντάο Πέπερ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι τα μέλη της οικογένειας του “τρομοκρατήθηκαν και σοκαρίστηκαν”, από ό,τι συνέβη στον πατέρα της. Η 33χρονη Πέπερ, ένα από τα πέντε παιδιά του θύματος, χαρακτήρισε τον Ντάο “θαυμάσιο πατέρα” και “αξιαγάπητο παππού” που επέστρεφε από διακοπές που έκανε στην Καλιφόρνια.

Ο Ντέμετριο τόνισε ότι ο Ντάο του είπε ότι το περιστατικό ήταν για τον ίδιο πιο τρομακτικό από ό,τι η εμπειρία που βίωσε όταν δραπέτευε από το Βιετνάμ την δεκαετία του 1970.

Ο Ντάο βρίσκεται τώρα σε ισχυρή θέση καθώς προετοιμάζει να αναλάβει νοµική δράση, τονίζουν δικηγόροι που εκπροσωπούν επιβάτες αερομεταφορών, εν μέρει εξαιτίας της δημόσιας κατακραυγής για τον τρόπο που ενήργησε η εταιρεία.

Οι δικηγόροι του Ντάο κατέθεσαν χθες κατεπείγουσα αίτηση στο δικαστήριο του Ιλινόις, απαιτώντας από την εταιρεία United Continental Holdings και την Πόλη του Σικάγο να κρατήσουν βιντεοσκοπημένες εγγραφές και άλλα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το περιστατικό της Κυριακής, σε έναν πιθανό προάγγελο κατάθεσης αγωγής.

«Η United Airlines εξετάζει μια νομική αξίωση, αλλά παράλληλα εξετάζει και το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί στις δημόσιες σχέσεις της και στην ίδια την επιχείρηση», δήλωσε ο Τζάστιν Γκριν, συνεργάτης στην νομική εταιρεία Kreindler & Kreindler στην Νέα Υόρκη, που εκπροσωπεί τους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών.

«Πιστεύω ότι αν τα στελέχη της εταιρείας είναι έξυπνα, θα προχωρήσουν σε διακανονισμό γρήγορα και ήσυχα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Όσκαρ Μουνιός εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό, τονίζοντας ότι είναι ενοχλημένος για ό,τι συνέβη.

Χθες ο Μουνιός ζήτησε συγγνώμη από τον Ντάο, την οικογένεια του και τους πελάτες της εταιρείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ABC News, σημειώνοντας ότι η United δεν θα χρησιμοποιεί πλέον στελέχη των υπηρεσιών επιβολής νόμου για να απομακρύνει επιβάτες από υπεράριθμες πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter