Εφιάλτης στον δρόμο με τα σκιάχτρα

Εφιάλτης στον δρόμο με τα σκιάχτρα

Όχι, η πρακτική εφαρμογή –από τη ΝΔ– της κινεζικής παροιμίας «Όταν η πολιτική σου δεν συνάδει με την πραγματικότητα, αλίμονο στην πραγματικότητα» δεν είναι απότοκος του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην αχανή χώρα της Ασίας, αφού αποτέλεσε εξαρχής τη ραχοκοκαλιά των κυβερνητικών της επιλογών αλλά και της αντιπολιτευτικής της τακτικής.

Η προσαρμογή της πραγματικότητας στα στενά παπούτσια της πολιτικής τους γίνεται με τον μπαλτά του χασάπη: ακρωτηριάζουν ό,τι εξέχει για να χωράει σε ό,τι διαθέτουν.

Το σχέδιο προβλέπει, πρώτον, τη βάναυση παραποίηση (ξαναγράψιμο) της ιστορίας που τους ενοχοποιεί και, δεύτερον, το στήσιμο εικονικών εχθρών (σκιάχτρα) τα οποία καταπολεμούν (μόνοι αυτοί) αποτελεσματικά, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα δημιουργούνται από τους ίδιους και οι αληθινοί εχθροί είναι φίλοι τους, αν όχι ομογάλακτοι και συγγενείς τους.

Φυσικά η virtual πραγματικότητα απαιτεί fake ενημέρωση, που επιτυγχάνεται μέσω «ανταποδοτικών συμβάσεων» με ένα καθολικά μονόπλευρο σύστημα προπαγάνδας.

Ένα μικρό ποτ πουρί από τις νεοδημοκρατικές παραδόσεις μαθημάτων ιστορίας:

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αποδομεί –φασίζοντας ευθέως– τον αντιδικτατορικό αγώνα γιατί η καταγραφή του δεν βολεύει την παράταξή της. Αναρωτιέται και απαντά η υφυπουργός: «Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς; Ιστορικός αγώνας; Ποιος έγραψε αυτή την Ιστορία; Την έγραψαν αυτοί οι άνθρωποι, των οποίων η απώλεια του αισθήματος της δικτατορίας είναι αντίστοιχο με μια απώλεια δικού τους ανθρώπου; Ποιοι; Αυτοί ακριβώς που είναι οι ψυχικά νοσούντες;».

Συνελόντι ειπείν, αφού το βάρος του αγώνα το σήκωσαν οι Αριστεροί και έχουν το αίσθημα της απώλειας (των αδικαίωτων αγώνων), είναι… «ψυχικά νοσούντες».

Με τη σειρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη δήλωσή της για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έριξε στο μπλέντερ του εθνικοπατριωτισμού τις σάρκες των αγωνιστών της εποποιίας του «Οχι» και της Εθνικής Αντίστασης και μας διαφώτισε ότι «…η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις που τον απειλούν […] οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν

το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας […] και στις μέρες μας που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού δυναμώνουν».

Συμπερασματικά, μάθαμε ότι οι αγώνες του λαού μας οφείλονται σε «έμφυτη τάση» (καταγεγραμμένη δηλαδή στον γενετικό μας κώδικα), επίσης μάθαμε ότι οι Έλληνες αντιτάχθηκαν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας (όχι στον φασισμό και τον ναζισμό) και τέλος πληροφορηθήκαμε ότι ο αγώνας ήταν (όπως στις μέρες μας) κατά του… λαϊκισμού (παραπέμπει κάπου;).

Επειδή οι απόγονοι των δωσιλόγων της Κατοχής «κοσμούν» (από κορυφαία πόστα) την παράταξή τους, λοβοτομούν την Ιστορία.

Όμως ακόμη και ο νουνεχής ΠτΒ Κωνσταντίνος Τασούλας στην ομιλία του για την εξέγερση του Πολυτεχνείου μας είπε ότι «ενώ σε μια δικτατορία η αντίσταση και συνταγματικά επιβάλλεται, σε μια δημοκρατία μόνο η αντιπολίτευση μπορεί να σταθεί και καμία αντίσταση δεν επιτρέπεται προς τη δημοκρατία».

Εν κατακλείδι, καμία αντίσταση δεν επιτρέπεται στη δημοκρατία εκτός από αυτήν της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, αφού εσείς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.

Από την άλλη, η επιλογή της κυβέρνησης για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» επιβάλλει την πάταξη των «μπαχαλάκηδων και τρομοκρατών», όσων απειλούν την «κανονικότητα» και εκείνων που αντιστέκονται στο «επιτελικό κράτος».

Αφού ο Φρουζής είναι αξιόπιστος μάρτυρας και ο Παπαγγελόπουλος σκευωρός, αφού αποδεσμεύτηκαν οι ύποπτοι λογαριασμοί διακίνησης μαύρου χρήματος, αφού καταργήθηκε κάθε ανεξάρτητη αρχή, αφού διορίστηκαν χωρίς τυπικά προσόντα όλοι οι «άριστοι» και οι συγγενείς μέχρι πέμπτης γενεάς, αφού ιδιωτικοποιείται η κοινωνική ασφάλιση, αφού ξεπουλιέται η ΔΕΗ, αφού καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, έστησαν σκιάχτρα-εχθρούς που τους εξαρθρώνουν επιτυχώς.

Εξαρθρώνουν τα «σκουπίδια» τους πρόσφυγες, τις νεαρές κοπέλες που είναι «γελοία υποκείμενα», τα «αποβράσματα» που δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό, τους ανήλικους στους κινηματογράφους, τριακόσιους νεαρούς (γονατιστούς) στο κλαμπ στον Κεραμεικό, τους «τρομοκράτες» της ΑΣΟΕΕ γιατί βρέθηκαν τρία μπουκάλια βότκα, τέσσερα κράνη και ένας… υπολογιστής!

«Φόβο από την αρκούδα, φόβο κι από το σκατό της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter