Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα – Ξεπερνούν τους 9.700 οι νεκροί (Photos)

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα – Ξεπερνούν τους 9.700 οι νεκροί (Photos)

Άλλη μία νύχτα – εφιάλτης για εκατομμύρια αποκλεισμένους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς συνεχίζονται οι αδιάκοποι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ αγνοεί τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ καθημερινά αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις.

Το σφυροκόπημα που συνεχίζεται επί έναν μήνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιους, περιλαμβανομένων 4.000 παιδιών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα.

«Εδώ και έναν μήνα, ο κόσμος παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος από τον αυξανόμενο αριθμό των ζωών που χάνονται και διαλύονται», ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των ΟΗΕ, UNICEF, ΠΟΥ αλλά και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος. «Χρειαζόμαστε μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Έχουν περάσει 30 ημέρες. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», επεσήμαναν.

Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, χωρίζοντας ουσιαστικά την περιοχή στα δύο, σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι. «Πάνω από 2.500 τρομοκρατικοί στόχοι έχουν χτυπηθεί” από “χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις», από την έναρξη των επιχειρήσεων.

«Χτυπάμε τη Χαμάς και προχωράμε από οχυρό σε οχυρό, σύμφωνα με το σχέδιό μας, σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουμε τη Χαμάς», ανέφερε στο CNN ο εκπρόσωπος του IDF Τζόναθαν Κονρίκους. «Έχουμε στρατεύματα στο έδαφος- πεζικό, τεθωρακισμένα, μηχανικούς μάχης. Χτυπούν και κατευθύνουν επίσης πυρά από τον αέρα. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο δίκτυο “υπόγειων υποδομών” των σηράγγων της Χαμάς», συμπλήρωσε.

Έκλεισε η Ράφα

Την Κυριακή έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το πέρασμα της Ράφα, καθώς Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει την απομάκρυνση ορισμένων τραυματισμένων Παλαιστινίων. Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) επιβεβαίωσε το κλείσιμο, λέγοντας ότι περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι είχε επιτραπεί να βγουν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στους 79 οι νεκροί εργαζόμενοι στον ΟΗΕ

Ο αριθμός των εργαζομένων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχουν σκοτωθεί ως τώρα στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 79, με πέντε να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε 48 ώρες, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Άλλοι τουλάχιστον 24 έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε.

Όπως οι περισσότεροι κάτοικοι του παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θύλακα, οι εργαζόμενοι του UNRWA εκτοπίστηκαν μαζί με τις οικογένειές τους, μολαταύτα συνεχίζουν να «εργάζονται ακούραστα για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε η υπηρεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter